Messi s-a dat de gol și a lăsat să se înțeleagă unde va juca din sezonul viitor: „E o nouă provocare”

Mihai Rosoiu 21.12.2020, 20:44
Messi s-a dat de gol și a lăsat să se înțeleagă unde va juca din sezonul viitor: „E o nouă provocare”

Una dintre cele mai mari enigme din fotbalul mondial pare să fi fost rezolvată. Lionel Messi s-a dat de gol și a lăsat să se înțeleagă unde va juca în sezonul viitor. Este un semn extraordinar pentru fani, care încep să creadă într-o minune

Messi a lăsat să se înțeleagă unde va juca din sezonul viitor

Suporterii catalanilor au trăit momente de mare tensiune în vară, când anunțul că Messi dorește să plece a căzut ca un trăznet. Problemele acumulate la club sub regimul dezastruos al lui Josep Bartomeu, contrele dintre fotbaliști și conducere, politica de transferuri și schimbarea antrenorului Valverde, când echipa era pe locul 1, au fost principalele motive pentru care Messi, deziluzionat, a cerut să fie lăsat să plece, spre șocul lumii fotbalului.

Doar un aspect birocratic, faptul că Messi putea pleca gratis la finalul sezonului în iulie, dar acesta s-a prelungit până în august, din cauza pandemiei, au făcut ca Barcelona să blocheze un eventual transfer. Într-un interviu exploziv cu publicația Goal.com, argentinianul a explicat decizia lui și a recunoscut că a rămas la Barcelona împotriva voinței sale.

A trecut greu peste evenimentele din vară

Începutul acestui sezon nu a părut să remedieze situația, dimpotrivă. Îndepărtarea lui Luis Suarez, prietenul lui Messi, de către noul antrenor, Ronald Koeman. Dar și evoluțiile neconvingătoare ale echipei și chiar ale lui Messi însuși, i-au făcut pe fani să se întrebe dacă povestea de dragoste dintre argentinian și clubul pentru care a jucat toată cariera, se apropie de final. Messi a înscris doar 6 goluri îna cest sezon de La Liga, puțin pentru standardele impuse chiar de el.

Leo Messi s-a dat de gol si a lasat sa se inteleaga unde va juca in viitor
Leo Messi s-a dat de gol si a lasat sa se inteleaga unde va juca in viitor

Totuși, plecarea președinteleui Bartomeu, care și-a dat demisia după un vot de neîncredere, pare să fi mai relaxat lucrurile la echipă. Iar Messi începe să se reîndrăgostească de echipa pe care a iubit-o tot timpul. Cel puțin așa a recunoscut fotbalistul într-un interviu acordat publicației La Sexta.

„Vara a fost o perioadă foarte grea, pentru mine dar și pentru echipă. Tot ce s-a întâmplat m-a afectat. Dar acum mă simt bine și sunt bucuros să lupt pentru tot ce ne rezervă viitorul.”

Dispus la concesii financiare

Una din problemele enunțate de aproape toți candidații la președinția clubului – mai puțin Laporta – o reprezintă salariul foarte mare al fotbalistului și povara financiară pe care acesta îl reprezintă pentru un club aflat într-o situație financiară precară, din cauza pandemiei de coronavirus, dar și a gestiunii regimului anterior. Totuși, pentru prima dată, Messi a lăsat să se înțeleagă că ar fi dispus să se înțeleagă cu FC Barcelona.

„Știu că este o perioadă grea pentru club, pentru toată lumea, dar asta nu mă sperie, este o nouă provocare” a încheiat Messi.

Declarațiile lui dau speranțe suporterilor Barcelonei că omul care a egalat recordul legendar al lui Pele, de 643 goluri marcate pentru un singur club, își va continua cariera în tricoul roș-albastru și nu va pleca după Pep Guardiola, la Manchester City.

Urmăriți Playsport.ro și pe