Barcelona e la picioarele lui Lionel Messi, din nou. Doar un singur om de pe planetă a mai reușit asta

Mihai Rosoiu 20.12.2020, 15:22
Barcelona e la picioarele lui Lionel Messi, din nou. Doar un singur om de pe planetă a mai reușit asta

Chiar dacă Barcelona nu a reușit să câștige în fața Valenciei și este tot mai departe de locul 1, fanii catalanilor se pot consola cu faptul că au trăit un moment istoric, unul cum rar se întâlnește în fotbal. Idolul lor, Messi, a egalat recordul inegalabilului Pele, unicul fotbalist din istorie cu 3 titluri mondiale în palmares. Barcelona e la picioarele lui Lionel Messi, din nou.

L-a ajuns pe Pele. Barcelona e la picioarele lui Lionel Messi

Brazilianul a marcat 643 de goluri pentru un singur club, Santos, iar acum această cifră impresionantă a fost egalată de Messi, argentinianul care a jucat până acum doar în culorile Barcelonei. Și aproape sigur decarul catalanilor va stabili propriul lui record, pe care va fi și mai dificil să îl egaleze vreun alt fotbalist.

Leo Messi si Pele, într-o imagine rară
Leo Messi si Pele, într-o imagine rară

Iar Messi a mai avut un motiv de bucurie: a fost omagiat, printr-un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, chiar de marele Pele.

„La fel ca și tine și eu știu ce înseamnă să iubești același tricou în fiecare zi. Știu că nu există senzație mai bună, decât atunci când te afli în locul pe care îl numești casa ta. Felicitări pentru recordul tău istoric și pentru cariera dedicată Barcelonei. Povești ca ale noastre, care am iubit același club pentru atâta timp, vor fi tot mai rare în fotbal. Te admir mult”,  i-a transmis legenda braziliană celui care i-a egalat recordul.

Rămâne de văzut dacă Messi va reuși să ajungă și la borna de 1000 de goluri în toată cariera.

Cristiano Ronaldo nu se lasă mai prejos

Ca de fiecare dată în ultimul deceniu, când Messi bate un record, rivalul său, Cristiano Ronaldo, nu poate lăsa acest lucru „nepedepsit” și reușește și el o performanță. „Mașina de goluri” de la Juventus a reușit o dublă în victoria cu Parma. Juventus s-a impus cu 4-0, Kulusevski și Morata au punctat și ei, dar golurile lui Ronaldo l-au ajutat să egaleze un record vechi de 59 ani: a ajuns la 33 de goluri marcate într-un an, în Serie A. Din 1961, de la Omar Sivori, nu mai reușise cineva această performanță. Recordul absolut rămâne cel al lui Felice Borel, cu 41 de goluri marcate în 1933. Ronaldo mai are un meci de jucat în acest an, dar e greu de crezut că va putea să depășească acest record.

Chiar și așa, CR7 se poate lăuda cu un an 2020 de excepție. Chiar dacă a câștigat „doar” un trofeu, campionatul în Italia, Ronaldo și-a continuat seria de excepție și a marcat 41 de goluri în doar 38 de partide.

Urmăriți Playsport.ro și pe