Mihai Pintilii „a fugit” din România. Unde a ales să-și petreacă mini-vacanța antrenorul FCSB

Robert Zanfir 19.11.2022, 21:31
Mihai Pintilii „a fugit” din România. Unde a ales să-și petreacă mini-vacanța antrenorul FCSB

Mihai Pintilii (37 de ani) a profitat de pauza provocată de Campionatul Mondial din Qatar și a plecat într-o vacanță la Londra. Antrenorul „interimar” al FCSB și-a luat în Anglia și familia, pentru o scurtă relaxare înaintea asaltului pentru podiumul Superligii.

„Acum plec cu familia în vacanță, vreau să ne liniștim și vedem după”, a spus Mihai Pintilii după victoria cu FC U Craiova, ultima din campionat. Deși nu ar avea voie să conducă FCSB de pe banca tehnică, fostul mijlocaș rămâne principala variantă de antrenor pentru Gigi Becali.

Mihai Pintilii a plecat din România pentru o scurtă vacanță la Londra

Două victorii au fost de ajuns pentru Pintilii ca să îl convingă pe Gigi Becali că este omul potrivit la locul potrivit. Totuși, fostul mijlocaș al roș-albaștrilor spune că nu este momentul lui, dar că se va pune la dispoziția clubului dacă va fi nevoie.

Până la reluarea campionatului, Pintilii a profitat de pauza competițională provocată de startul Campionatului Mondial. Tehnicianul și-a luat soția și cei doi copii și a părăsit România.

Destinația Londra pare că i-a încântat pe cei doi puști ai antrenorului, care se bucură de relaxarea din sânul familiei.

„Am licența B în Moldova, voi începe licența A în România, anul viitor. Așa e regulamentul, acum stau și mă înscriu anul viitor. Nu pot sări niște pași. Eu vreau să antrenez echipa aceasta, dar nu este momentul meu acum. Eu sunt angajatul clubului, eu rămân indiferent de situație, îi iubesc. Am fost mereu alături de ei și voi fi,
Mihai Pintilii

Gigi Becali insistă pentru Pintilii

Venit în locul lui Nicolae Dică, Pintilii a readus entuziasmul în vestiarul echipei, după cum spune Gigi Becali. Omul de afaceri îl vrea în continuare pe banca tehnică, chiar dacă este avertizat că nu îi permite regulamentul.

„Vom face totul conform regulamentului. Dacă ne permite, Pintilii rămâne. Avem nevoie de un antrenor cu licență, așa vom face. Dacă și Croitoru a putut, facem și noi, de ce nu? Eu spun doar că Pintilii va sta pe bancă și va veni un antrenor, dar el a stat mereu pe bancă.

Cu Rapid și Craiova nu le-am dat nicio șansă, ne-am mai retras puțin, dar conduceam, nu am avut probleme. La 2 la 0 puteam avea mai multă posesei, dar trebuie să avem șmecherie. De ce să dăm golul trei? Asta le-am zis și eu, dacă avem 2 la 0, de ce să riscăm? Am 2 la 0, Olaru poate să dea și pasă în spate să se încălzească și Târnovanu. De ce să riscăm, asta le zic și eu.

Nu este adevărat nimic cu Reghe. Nu mi-a zis omul niciodată să vină gratis, cum să zică asta? De ce ar veni gratis, Doamne Ferește. Eu nu vorbesc cu „dacă”, nu știu că pleacă el sau nu de acolo. Dar nu vreau să vorbesc de Reghecampf când vreau să fac conform regulamentului cu Pintilii”, a comentat patronul FCSB.

Mihai Pintilii primește interzis să antreneze FCSB. „Acum nu poate să fie nici secund”

Lucian Burchel a intrat la Playsport Live pentru a lămuri situația lui Mihai Pintilii. Directorul Școlii de Antrenor din cadrul FRF s-a declarat surprins că Pintilii a fost antrenor interimar la meciurile cu Rapid și FCU Craiova.

„El va fi într-un an jumătate antrenor calitate, acum nu are cum. În același timp Mihai urmează cursurile de licență UEFA B, în Moldova. Acolo poate să urmeze aceste cursuri fără să aibă calificarea de antrenor. La noi, ca să obții o licență UEFA A sau PRO, trebuie să ai calificarea de antrenor. Aici se angajează calificarea nu licența, aceea este cum ar veni supraspecializare. Cu o licență UEFA dobândești dreptul să stai pe bancă la un anumit nivel al fotbalului.

Mihai nu are nici calificare, nici licență UEFA. Chiar dacă ar avea licența UEFA B, tot nu ar putea sta ca antrenor principal. O va face când va avea calificare și apoi va urma cursul normal de licențiere, adică licența A și apoi PRO. Eu nu cred că cei de la FCSB vorbesc serios când îl consideră pe Pintilii antrenor interimar, noi nu avem nicio cerere în acest sens. UEFA i-a permis să stea pe bancă cu West Ham, dar regulamentele noastre nu permit așa ceva. Chiar am verificat, dar nu există nicio cerere din partea clubului FCSB. Nu știu cum a stat pe bancă, repet, nu există o cerere oficială din partea clubului.

Eu sunt obligat să fac o sesizare la Comisia Juridică și ei vor face lumină”, a comentat Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori FRF.