Mihai Stoica inventează metode noi la FCSB: „Propun să le dăm teste jucătorilor!” Ce cunoștințe trebuie să aibă fotbaliștii

Robert Zanfir / 24.03.2022, 16:36
Mihai Stoica inventează metode noi la FCSB: „Propun să le dăm teste jucătorilor!” Ce cunoștințe trebuie să aibă fotbaliștii

Mihai Stoica pune criza de rezultate a fotbalului românesc și pe seama lipsei de educație și de profesionalism a jucătorilor. Mangerul FCSB este convins că unele „obișnuințe” ale fotbaliștilor sunt la fel de dăunătoare precum alcoolul sau drogurile.

Liga 1 este una dintre cele mai bine plătite competiții din estul Europei. Cu toate acestea, rezultatele din ultimii ani lasă mult de dorit. Mulți pun criza pe seama dezorganizării din structurile cluburilor. Alții, pe seama pregătirii slabe a jucătorilor. Jucătorii, plătiți cu zeci de mii de euro, au carențe mari în ceea ce privește profesionalismul. Iar exemplele nu sunt puține.

Mihai Stoica: Jocurile video, cel mai mare flagel

Oficialul FCSB crede că jocurile video le afectează foarte mult randamentul fotbaliștilor. Mai mult, acesta acuză ignoranța și slaba lor pregătire.

„Sunt foarte puţin fotbalişti care se uită la meciuri. Este foarte rău, e foarte, foarte rău, e tragic. Eu mă ataşez foarte repede de jucătorii care se uită cu adevărat la meciuri şi care jucători, nu de la FIFA sau de la Manager sau mai ştiu eu bazaconie.

(Care ar putea fi explicaţia?) Jocurile video. Am spus-o, o repet, cel mai mare flagel, alături de droguri, alcool, mai rău decât… şi de mâncat prostii, fast food. Sunt înfiorătoare”, a spus Mihai Stoica la TelekomSport.

Exemplul care l-a șocat pe Mihai Stoica: Mi-a venit să vomit de nervi

„Mereu le spun antrenorilor, din când în când să le dea câte un test. Cu cine jucăm? Cu Craiova. Ia puneţi, mă, pe hârtie ce ştiţi voi despre Craiova. Cine e în poartă, în ce sistem joacă, ce jucători ştiţi.

Am avut un jucător, nu o să-i dau numele niciodată, era român şi vorbea foarte mult cu presa. Era foarte iubit de presă. Înainte de un meci cu Bistriţa a ştiut un fotbalist de la Bistriţa. Deci mi-a venit să vomit de nervi.

Băi, se poate aşa ceva? Nu vreau să ştii ce ştiu eu. Bine, nu sunt ca ăla de la Rapid care a văzut sute de mii de meciuri. Există cineva de la Rapid care a văzut sute de mii de meciuri (n.r. ironic), există o declaraţie. Bravo lui, foarte frumos. Meciuri mai mici a văzut. Nu vreau să ştii echipa Ripensiei. Bă, dar să nu ştii adversarul tău direct, dacă e stângaci sau dreptaci, cum îl cheamă… n-ai cum. Înseamnă că nu eşti fotbalist profesionist.

Florin Tănase, exemplu în vestiarul FCSB

Eu spun în general, bă, trebuie să ştii. Uite, un arbitru care se respectă urmăreşte echipele pe care le arbitrează. Ca să vadă cine stă la limita off-side-ului, cine… sunt multe chestii. Dacă noi jucăm cu Craiova, dacă un jucător nu s-a uitat la meciul Voluntari – Craiova 3-1, a făcut o mare greşeală. Şi clar că nu s-a uitat.

Avem destui care se uită. E Tănase, care lui Tănase nu-i scapă nimic. E Octavian Popescu… normal că-i mai verific să văd ce fac. Să nu te uiţi la Champions League? I-ar ajuta să se uite.

Am încercat să-i forţez. I-am pus pe toţi să se uite la meci şi am văzut că se uită cu silă. Dar nu ai cum să nu te uiţi”, a mai spus Mihai Stoica.

FCSB a avut de-a lungul timpului mai mulți jucători cunoscuți pentru patima pentru jocurile video. Denis Alibec și Florinel Coman sunt doi dintre aceștia. Și Universitatea Craiova este bine reprezentată. Andrei Ivan ar investi sume uriașe pentru a-și urma hobby-ul.

25 este locul ocupa de România în clasamentul coeficienților. În urmă cu 10 ani, clasată pe poziția a 7-a, era una dintre campionatele de top ale Europei