Mihai Stoica, obligat să-i pună selecționerului Edi Iordănescu cea mai grea întrebare: “E o discuție neoficială”. Ce decizie s-a luat la FCSB înaintea partidei cu CFR Cluj

Ștefănescu Dragoș / 20.05.2022, 10:54
Mihai Stoica, obligat să-i pună selecționerului Edi Iordănescu cea mai grea întrebare: “E o discuție neoficială”. Ce decizie s-a luat la FCSB înaintea partidei cu CFR Cluj

Liga 1 este foarte aproape de final, iar jucătorii se gândesc deja la vacanță. Meciurile echipei naționale ar putea strica însă planurile unora dintre fotbaliști. Mihai Stoica a dezvăluit ce a dicutat cu Edi Iordănescu în urmă cu câteva zile. Managerul FCSB a explicat și ce strategie va adopta clubul față de jucătorii ce vor fi convocați la naționala României.

Mihai Stoica a dezvăluit ce a discutat cu Edi Iordănescu. FCSB și-a schimbat strategia față de jucătorii convocați la  națională

CFR Cluj a reușt să cucerească titlul de campioană cu o etapă înaintea finalului de sezon. Astfel, meciul direct dintre FCSB și CFR Cluj nu mai are nicio miză, în afara orgoliului celor două rivale. Astfel, mai mulți fotbaliști ar putea intra mai repede în vacanță.

Chiar dacă jucătorii se gândesc deja la vacanță, pentru unii urmează meciuri de foc la naționala României. ”Tricolorii” vor juca în luna iunie patru meciuri în Nations League. În vederea acestor partide, Mihai Stoica a purtat o discuție cu selecționerul Edi Iordănescu. Managerul FCSB a dorit să știe ce jucători de la echipa roș-albastră vor fi convocați la națională, pentru a putea stabili programul acestora.

Am vrut să le dăm vacanţă celor care merg la naţională. În primul rând, oficial, nu ştim cei care merg la naţională, bănuim cine sunt.

Eu am vorbit cu Edi mai demult, săptămâna trecută, dar repet, discuţie neoficială, dar nu prea e în regulă nici pentru Edi, pentru naţională, să vină din vacanţă.

Am zis să rămână, să îşi facă programul normal, nu ştiu dacă o să joace toţi sau nu, dar să rămână să îşi facă programul normal.

Ne ajută faptul că s-a decalat începerea campionatului şi atunci noi pe 13 ne vom reuni, pe 19 vom intra în cantonament, urmând ca la finalul lunii să jucăm trei meciuri.

(n.r. pe cine ar putea FCSB să aibă la naţională?) Dacă am discutat, am discutat asta, patru sau cinci jucători.

Nu aş vrea să fie vreunul pe lista, după aia să pronunţ nume şi după aia să nu fie. Una e un jucător să nu fie convocat la naţională, alta e să afle că e pe listă şi să nu fie convocat.

O să vedem în scurt timp”, a declarat Mihai Stoica, pentru Orange Sport.

Calificarea în grupele Conference League, obiectivul principal pentru FCSB

După ce titlul de campioană a României a fost câștigat din nou de CFR Cluj, FCSB își face deja planurile pentru sezonul viitor.

Mihai Stoica a dezvăluit că pentru a nu avea probleme financiare, echipa roș-albastră este obligată să se califice în grupele Conference League.

Dacă reușim să ne calificăm în grupele Conference League, atunci bugetul pentru sezonul viitor va fi asigurat din finanțări proprii. Dacă nu ne vom califica, atunci e nevoie ca Gigi Becali să susțină clubul cu bani din propriul buzunar”, a spus MM Stoica, pentru Orange Sport.

FCSB își va începe aventura europeană în turul 2 preliminar din Conference League. Prima „dublă” va avea loc pe 21 și 28 iulie. Un parcurs bun în Conference League le-ar aduce celor de la FCSB venituri importante. Calificarea în faza grupelor se premiază cu aproape 3 milioane de euro. O remiză în grupele Conference League atrage 160.000 de euro, iar un succes este răsplătit cu 500.000 de euro. Din 2019 și până în prezent, FCSB a mai încasat sub 3 milioane de euro de la UEFA.