Mihai Stoica vrea un alt sistem competițional în Liga I. Ce propunere are managerul FCSB

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.12.2021, 20:43
Mihai Stoica vrea un alt sistem competițional în Liga I. Ce propunere are managerul FCSB

Mihai Stoica este de părere că Liga 1 are nevoie de o regândire a sistemului competițional. Managerul general de la FCSB este astfel în asentimentul fostului său colaborator de la Unirea Urziceni, Dan Petrescu.

Antrenorul campioanei CFR Cluj s-a plâns din nou după victoria contra Chindiei Târgoviște că sistemul actual dezavantajează echipa care intră în play-off pe primul loc. Iar aceasta a fost de fiecare dată în ultimii 4 ani formația din Gruia.

Mihai Stoica susține că modelul scoțian este cel mai potrivit pentru Liga 1 în acest moment

Petrescu nu este de acord cu înjumătățirea punctelor după sezonul regulat și a dat exemplul Ligii 2, unde acest lucru nu se întâmplă. Mihai Stoica consideră de asemenea că actualul sistem competițional nu este cel mai potrivit pentru Liga 1 și a venit cu o sugestie în acest sens. El susține trecerea la un sistem asemănător cu cel folosit în Scoția.

Mi se pare și mie o prostie, mai ales că în Liga 2 nu se înjumătățesc punctele. Trebuie să fie uniformitate, nu fiecare competiție cu legile ei. Oricum, noi nu avem fotbal nici pentru 14 echipe. În play-off, echipele joacă tare în prima parte, apoi rămân fără obiectiv și mai deranjează doar pe alocuri.

În mod normal, am avea fotbal pentru 12 echipe, tur-retur, și încă un tur pe terenul echipei mai bine clasate. 33 de etape în total, ar fi excelent, valorile ar fi concentrate, și bani mai mulți pentru fiecare echipă. Pentru că nu e normal ca în play-off să rămână pe parcurs echipe fără niciun obiectiv”, a spus Mihai Stoica la Telekom Sport.

Dan Petrescu: „Aceste reguli ne omoară!”

Antrenorul CFR-ului a fost foarte vehement după meciul cu Chindia referitor la regula conform căreia echipelor li se înjumătățesc punctele la finalul sezonului regulat.

În continuare avem aceste reguli care ne omoară, depunctarea, înjumătățirea, ne iau golurile… ne batem ca idioții! Eu la Divizia B știu că nu se iau punctele. Nu înțeleg! Poate vine un doctor docent, care a făcut aceste reguli, și îmi explică de ce la Divizia B rămân punctele și la Divizia A se iau punctele.

Nu înțeleg! Să ne lase punctele, am muncit pentru ele. Mergem în continuare pe play-off și play-out, ok, dar să ne lase punctele! Asta e o crimă! Eu voi contesta mereu acest lucru”, a declarat antrenorul campioanei.

Mihai Stoica, comentariu dur după eșecul Rapidului cu Farul: „Nu au față de play-off! Daună totală” Ce jucător l-a impresionat