Mihăilă, noul idol al Parmei după reușita din Cupa Italiei. Lazio s-a impus cu 2-1. VIDEO

Gabriel Peneș 22.01.2021, 00:47
Mihăilă, noul idol al Parmei după reușita din Cupa Italiei. Lazio s-a impus cu 2-1. VIDEO

Mihăilă, debut cu gol în primul meci ca titular la Parma, în super-confruntarea cu Lazio. Fostul jucător al Craiovei a fost în teren într-un meci din Cupa Italiei. Partida s-a disputat în cadrul optimilor de finală ale competiției. Lazio a câștigat cu 2-1, dar Valentin Mihăilă și-a demonstrat calitățile ofensive. El a ratat un duel direct cu Ștefan Radu, care a fost ținut pe banca de rezerve de tehnicianul Simone Inzaghi.

Mihăilă, debut cu gol în primul meci ca titular la Parma

O partidă din optimile Cupei Italiei a prilejuit o premieră pentru un fotbalist român: Mihăilă, debut cu gol în primul meci ca titular la Parma Mijlocașul ofensiv de 20 de ani a fost aruncat în teren contra lui Lazio, de antrenorul Roberto D’Aversa. Valentin Mihăilă a făcut parte din linia de atac a parmegianilor, alături de Sprocati și Brunetta. A fost cea de-a doua confruntare cu lazialii pentru Mihăilă în nici două săptămâni. În etapa a 17-a, Lazio a învins la Parma cu 2-0. Românul a intrat, însă, pe teren abia în minutul 75.

Mihăilă nu a ratat șansa oferită de antrenorul D’Aversa și a făcut o partidă reușită. A irosit o imensă ocazie în minutul 73, când a șutat în bara porții lui Strakosha de la doar 3 metri. Zece minute mai târziu, în minutul 83, Valentin Mihăilă a dejucat pasul la ofsaid al apărării romane, a sprintat spre poartă și l-a învins pe Strakosha cu un șut pe jos, cu latul. Din păcate, în minutul 90, Muriqi a înscris golul decisiv pentru Lazio care s-a calificat în sferturile de finală. Ștefan Radu a fost doar rezervă în echipa antrenată de Simone Inzaghi.

VIDEO: Golul marcat de Valentin Mihăilă!

 

Lazio s-a impus cu 2-1

Câștigătoarea partidei o va întâlni în sferturile de finală pe Atalanta.  Celelalte dueluri din sferturi sunt: Napoli – Spezia, Inter – AC Milan și Juventus – Spal. Mihăilă s-a aflat la a patra partidă în care joacă pentru Parma, după ce a fost accidentat la sosirea sa în Italia o bună perioadă de timp. Fostul jucător al Craiovei a debutat pe 3 ianuarie, când a jucat în ultimele 16 minute ale meciului cu Torino.

A evoluat apoi 81 de minute cu Atalanta, pe 6 ianuarie, iar ulterior a prins alte 16 minute în partida cu Lazio, din campionat, de pe 10 ianuarie, scrie digisport.ro. La ultima partidă, cea cu Sassuolo, Mihăilă a fost rezervă neutilizată. Românul a fost transferat de Parma de la U Craiova, în octombrie 2020, pentru 8,5 milioane de euro. La italieni, Mihăilă primește un salariu de 600.000 de euro.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe