Miki Buzărnescu îi răspunde lui Ion Țiriac, după ce miliardarul i-a spus ”Buzunărescu”

Olteanu Ștefan 24.08.2022, 14:08
Miki Buzărnescu îi răspunde lui Ion Țiriac, după ce miliardarul i-a spus ”Buzunărescu”

La aproape trei ani distanță de când a fost poreclită „Buzunărescu” de către Ion Țiriac, Mihaela „Miki” Buzărnescu (34 de ani – 180 WTA) i-a răspuns miliardarului. Sportiva nu s-a supărat pe gestul omului de afaceri, însă în același timp speră că ulterior a reușit să se facă apreciată prin munca depusă și rezultatele obținute.

„Am lăsat-o așa cum a fost, asta este”. Miki Buzărnescu îi răspunde lui Ion Țiriac, după ce miliardarul i-a spus ”Buzunărescu”

În 2019, la scurt timp după ce „Miki” Buzărnescu s-a duelat cu Simona Halep în turul doi de la Wimbledon, ea a fost poreclită de miliardarul Ion Țiriac drept „Buzunărescu”. Nu din răutate, ci din simplul fapt că Ion Țiriac nu a știut cum o cheamă. Inițial, omul de afaceri îi spusese „Buzărescu”, după care a ajuns la „Buzunărescu”.

Totuși, cuvintele lui Ion Țiriac au părut cel puțin surprinzătoare, având în vedere afecțiunea sa față de tenis, dar și faptul că Mihaela Buzărnescu se afla încă pe val în acea perioadă a carierei. În august 2018, „Miki” Buzărnescu a ocupat cea mai bună poziție a carierei în clasamentul WTA, 20.

Cu toate acestea, sportiva a refuzat să ofere o reacție pe seama gafei lui Ion Țiriac și subiectul a fost depășit. Însă, la trei ani distanță, Mihaela Buzărnescu a fost chestionată cu privire la cele întâmplate și, în cele din urmă, a reacționat:

„Eu m-am întâlnit foarte puțin cu el și în trecut, nu prea ne-am intersectat. Cred că l-am văzut la Wimbledon, în 2019, când am și jucat împotriva Simonei în turul 2.

Cu acel comentariu, eu am lăsat-o așa cum a fost. Dacă n-a știut să-mi să rostească numele, asta este, nu vreau să mă bag în discuții.

Sper doar că dânsul a apreciat munca mea și rezultatele mele, cu susținerea puțină pe care am avut-o în cariera sportivă. Indiferent că știe cum mă cheamă sau nu.

Poate după ce mă las de tenis o să ne întâlnim personal și o să schimbăm câteva vorbe așa, „friendly” (n.r. – amical)”, a declarat Mihaela Buzărnescu, potrivit gsp.ro.

Mihaela Buzărnescu, măcinată de accidentări în ultimii ani

În vârstă de 34 de ani în prezent, Mihaela Buzărnescu a avut parte de o ascensiune impresionantă în carieră abia începând din anul 2017.

După câteva prestații remarcabile în turneele ITF, ea a ajuns în premieră pe tabloul principal la un Grand Slam, respectiv US Open. Ulterior, a atins semifinalele Linz Open, iar în 2018 și-a continuat ascensiunea.

O finală la Hobart, una la Praga și, în cele din urmă, în august, la San Jose, a câștigat primul ei titlu WTA de simplu. Ea a învins-o atunci pe Maria Sakkari, actualul număr 3 WTA. Grație acestui succes, pe 6 august 2018 a atins și cea mai bună clasare a ei în circuitul WTA, locul 20! Anul 2018 a fost încheiat de Buzărnescu patru poziții mai jos, pe 24.

Mihaela Buzărnescu a mai cucerit în carieră și un titlu ITF, în 2021, la Le Neubourg (Franța).

În cadrul turneelor de Grand Slam, cea mai bună performanță obținută de Mihaela Buzărnescu este atingerea optimilor la Roland Garros 2018.
În rest, ea a mai ajuns în turul trei la Wimbledon, iar la US Open și Australian Open a fost eliminată de fiecare dată în primul tur.

În prezent, Buzărnescu ocupă locul 180 WTA, însă în perioada următoare speră să urce în clasament. Ea avut parte de câteva accidentări destul de grave în ultimii ani, iar la WTA Iași a fost scoasă pe brațe de pe teren.

Cum a fost umilită Mihaela Buzărnescu de Steaua și Dinamo: „FCSB chiar m-au ajutat!”.