Miliardarul Ion Țiriac, gazda primitoare pentru marile staruri, Ronaldo și Figo. Surpriză de proporții la Madrid

Mihai Rosoiu / 07.05.2021, 12:50

Turneul de tenis din capitala Spaniei este un punct de atracție pentru vedetele sportului mondial. Miliardarul Ion Țiriac, gazda primitoare pentru marile staruri Ronaldo și Figo. Cei doi uriași ai fotbalului planetar s-au numărat printre invitații românului. Brazilianul și portughezul au fost fotografiați în tribunele arenei care găzduiește turneul de tenis de la Madrid.

Miliardarul Ion Țiriac, gazda primitoare pentru marile staruri Ronaldo și Figo

Deși se desfășoară respectând restricțiile în vigoare, turneul de tenis de la Madrid a reușit să adune câteva nume grele. Printre cei care au fost zăriți și fotografiați în tribune se numără și Luis Figo sau Luis Nazario de Lima – Ronaldo. Cei doi mari foști fotbaliști au dorit să vadă pe viu cum Rafael Nadal se luptă în Mutua ATP Open Madrid 2021.

Cele două foste vedeta din Primera Division, nu sunt singurele staruri prezente, în această perioadă, în Capital Spaniei. Iker Casillas sau Raul Gonzales sunt alți invitați de marcă ai lui Ion Țiriac, organizatorul întrecerii.

Figo și Ronaldo, marii „trădători” ai Barcelona

Întâmplător sau nu, cei doi foști mari fotbaliști sunt considerați cei mai mari „trădători” din istoria clubului FC Barcelona. După ce au cunoscut notorietatea în tricoul „blau-grana”, Figo și Ronaldo au ajuns să facă o carieră strălucită la Real Madrid. În cazul lui Figo trecerea a fost bruscă și dură. Sud-americanul a ajuns la Madrid după un interval de 5 ani petrecuți pe „Giuseppe Meazza” din Milano.

În 1997, Ronaldo părăsea Camp Nou pentru a semna cu Inter Milano. Acolo urma să fie pregătit și de Mircea Lucescu, pentru o bucată de vreme. Cinci ani mai târziu, „Dințosul” semna cu Real Madrid, unde avea să poposească pentru alt cincinal.

Odată ajuns în Capitala Spaniei, Ronaldo a devenit coleg de echipă cu Luis Figo, omul considerat cel mai mare trădător din istoria Barcelonei. Tot ca o coincidență, următoarea destinație a portughezului a fost Inter Milano, locul de unde venise Ronaldo.

Turneul lui Ion Țiriac atrage vedete de prim rang

Fiind unul dintre cele mai puternice și importante turnee din circuit, Mutua Madrid Open 1000 ATP, a atras mereu nume grele ale tenisului mondial. Totuși, pandemia de coronavirus i-a împins pe unii dintre jucătorii de top să spună „pas” invitației lansate de miliardarul român.

Anul acesta, Novak Djokovic este cel mai sonor nume, care absentează de la Madrid. În aceste condiții, drumul spre succes al favoritului gazdelor, Rafael Nadal, pare asigurat. De altfel, prezența fostelor mari glorii ale Realului în tribunele de la Madrid e explicabilă. Rafael Nadal este unul dintre cei mai aprigi susținători ai campioanei Spaniei. Culmea, unul dintre oamenii apropiați lui Rafa, unchiul său Miguel Angel a fost unul dintre cei mai importanți fundași din istoria clubului FC Barcelona.