Miliardarul Ion Țiriac nu a mai suportat și a renunțat: „Mă săturasem să văd că vine la birou”

Giosanu Catinca / 17.06.2022, 22:04
Miliardarul Ion Țiriac nu a mai suportat și a renunțat: „Mă săturasem să văd că vine la birou”

Ion Țiriac a dezvăluit motivul real pentru care a renunțat la licența pentru Mutua Madrid Open, turneu pe care Simona Halep l-a câștigat de două ori în carieră. Omul de afaceri român a vorbit deschis despre decizia pe care a luat-o anul trecut.

Motivul pentru care Ion Țiriac a renunțat la turneul de la Madrid

Ion Țiriac a explicat într-un interviu că nu i-a fost ușor să renunțe la licența turneului pe care l-a patronat timp de 12 ani. Faptul că moștenitorii săi nu au fost interesați să preia respectiva afacere l-a făcut să vândă licența turneului de tenis de la Madrid.

Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou.”, a declarat Ion Țiriac, pentru claytenis.com.

”M-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli”

Fostul proprietar al turneului de la Madrid a subliniat că în momentul în care a câștigat turneul de la Roland Garros la dublu a fost recompensat cu o sută de dolari. Influentul om de afaceri speră ca acest lucru să nu se mai întâmple vreodată. El este de părere că niciun jucător nu merită să fie umilit în acest mod.

Nu-și amintesc vremurile când, câștigând dublu la Roland Garros, mi-au plătit o sută de dolari. E în regulă. Același lucru nu ar trebui să se mai întâmple niciodată.”, a mai spus magnatul român.

Avertismentul lui Ion Țiriac: ”Sunt miliarde în tenis”

Ion Țiriac a vorbit, totodată, despre problemele cu care se confruntă familiile a două legende ale tenisului masculin. Este vorba despre Manolo Santana și Andres Gimeno. După ce au murit, statul a decis că familiile celor doi nu merită să beneficieze de vreo pensie.

Omul de afaceri român nu este de acord cu acest lucru. El spune că s-a făcut o nedreptate, având în vedere că în sportul alb „se învârt miliarde”.

Nici nu pot accepta ca un jucător ca Manolo Santana sau ca Andrés Gimeno să moară și să nu aibă pensie. Asta nu se poate întâmpla. Sunt miliarde în tenis.”, a concluzionat fostul mare jucător de tenis.

După ce a vândut  licența turneului Mutua Madrid Open, Ion Țiriac a spus că speră să aducă la București un turneu uriaș de tenis. Rămâne de văzut miliardarul va realiza acest lucru.