Marius Șumudică, linșat verbal de mai multe persoane din Turcia. Atacuri fără precedent la adresa antrenorului lui Gaziantep 

Radu Bordei 10.01.2021, 18:15
Marius Șumudică, linșat verbal de mai multe persoane din Turcia. Atacuri fără precedent la adresa antrenorului lui Gaziantep 

Marius Șumudică este linșat verbal de mai multe persoane din Turcia. Antrenorul român nu mai are viață în campionatul turcesc. Fire vulcanică, Șumudică și-a atras antipatia multor persoane, în ciuda rezultatelor foarte bune. Acum, tehnicianul și-a reziliat contractul cu Gaziantep. Asta deși anunțase că este dispus să rămână până în vară, când îi expira contractul.

Contrele dese cu șefii săi, culminând cu declarațiile explozive de după înfrângerea cu Sivasspor, i-au fost fatale antrenorului. Acesta a rămas fără serviciu mai repede decât se aștepta.

Marius Șumudică este linșat verbal de presa din Bosfor

Degeaba a încercat Șumudică să dea înapoi. Comunicatul său nu a avut efect. Șefii de la Gaziantep s-au supărat și au decis întreruperea colaborării cu antrenorul român. Ultimele lui declarații belicoase au atras și mânia presei de pe Bosfor. Chiar dacă antrenorul a fost victima unui atac rasist furibund, lucrurile nu s-au oprit aici. O altă voce importantă l-a criticat dur pe Șumudică.

Un fost fotbalist, Ridvan Dilmen, care a evoluat, printre altele la Fenerbahce, l-a luat și el în colimator pe tehnician.

„Aici e Turcia, trebuie să înveți când să vorbești și ce să vorbești. Nu poți să ieși în presă și să zici tot ce s-a întâmplat. Nu este normal așa ceva. Dacă vrei să pleci în Arabia, du-te!” au fost declarațiile fostului fotbalist, acum în vârstă de 58 de ani.

Acesta a precizat că Șumudică merita prelungirea contractului dar îl atenționa că trebuie să arate respect. „Nu are sens să întindă coarda” a mai precizat Dilmen. Prelungirea nu a mai venit.

Aventura lui Șumudică la Gaziantep a luat sfârșit

Nu s-au înțeles la bani

Marius Șumudică a tot ieșit în presa din Turcia cu declarații prin care cerea un sprijin financiar mai mare atunci când vine vorba de transferuri. Antrenorul vroia să rămână angrenat în lupta pentru primele locuri în Superliga. „Fără jucători de calitate nu vom reuși” avertiza românul.

Nici oferta celor de la Gaziantep nu l-a mulțumit, iar de aici a început sfârșitul antrenorului la Gaziantep. „Mi-au oferit o scădere de salariu cu 10%. Este o lipsă de respect, de recunoștință. Am decis să negociez cu alte echipe” a anunțat antrenorul. Iar conducerea clubului a reacționat imediat. Clubul a anunțat că nu există fonduri pentru a satisface pretențiile lui Șumudică așa că despărțirea era inevitabilă.

Șumudică lasă Gaziantep pe locul 4, o clasare excelentă în condițiile în care alte grupări au făcut tansferuri importante. Fostul tehnician al Astrei ratează șansa de a se duela cu Dan Petrescu, care va prelua pe Kayserispor. Cele două echipe vor juca următorul meci, dar Șumudică nu va fi pe bancă la meciul cu echipa lui Alibec, Lung și Cristi Săpunaru.

Urmăriți Playsport.ro și pe