Mircea Lucescu e chemat să salveze naționala. Argumentele care îl propulsează în fruntea listei

Giosanu Catinca 21.11.2021, 13:13
Mircea Lucescu e chemat să salveze naționala. Argumentele care îl propulsează în fruntea listei

Reprezentanții Federației Române de Fotbal (FRF) încearcă să îl convingă pe Mirel Rădoi să-și prelungească contractul. Antrenorul a anunțat, după meciul cu Liechtenstein, că nu vrea să continue pe banca primei reprezentative. Astfel, FRF va fi nevoită să găsească un alt selecționer dispus să se ocupe de ”tricolori”.

Cel mai potrivit, în viziunea lui Ionuț Chirilă, este Mircea Lucescu. Argumentele care îl propulsează în fruntea listei.

”A făcut o echipă națională bazată pe scheletul celor de la Corvinul”

Mircea Lucescu ar putea să obțină performanțe uimitoare la echipa națională de fotbal a României, este de părere Ionuț Chirilă. Antrenorul de la Academica Clinceni nu vede pe altcineva pe banca naționalei. El a făcut aceste declarații în contextul în care prima reprezentativă a ratat, pentru a șasea oară consecutiv, calificarea la o Cupă Mondială.

Reconstrucția echipei naționale, în momentul ăsta, o poate face un singur om, Mircea Lucescu. Punct! Are experiență și performanțe atât la nivelul echipelor de club, cât și la echipa națională.

A construit echipe mici, a făcut din Corvinul o echipă care, dacă ar fi fost patronată de Ministerul de Interne sau de Ministerul Apărării, câștiga campionatul ușor.

A făcut din Dinamo o echipă la nivelul Stelei, câștigătoare de Cupa Campionilor, a făcut o echipă națională bazată pe scheletul celor de la Corvinul, al Craiovei, al lui Dinamo, o națională cu rezultate importante, deci a creat o generație acolo, apoi și-a desăvârșit cariera la nivel internațional.

Când ai toate lucrurile astea și vrei, într-adevăr, să reconstruiești echipa națională, îl pui pe Lucescu.”, a declarat Ionuț Chirilă, la Digi Sport Matinal.

Ionuț Chirilă, despre Dan Petrescu: ”Cred că ar fi un bun selecționer”

O altă variantă este Dan Petrescu. Tehnicianul este apreciat de Ionuț Chirilă, care spune că el ar trebui să vină în locul lui Rădoi în cazul în care Lucescu și Hagi refuză să preia naționala de fotbal.

Următorul pe care-l văd selecționer e Dan Petrescu. Nu e un antrenor spectaculos, nu-mi place jocul echipei lui, dar este eficient. Se organizează rapid, știe să gestioneze momentele grele și cred că ar fi un bun selecționer.”, a mai spus Ionuț Chirilă.

Dan Petrescu nu ar zice ”nu” naționalei

Antrenorul liderului din Liga 1, CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a fost sunat de conducerea Federaţiei Române de Fotbal pentru a i se oferi postul de selecţioner al echipei naţionalei a României. Mai mult, el a precizat că în contractul său cu gruparea ardeleană există o clauză de reziliere ”nu aşa de mare”, care poate fi achitată de oricine.

Eu am fost antrenor liber şase luni şi nu am fost sunat. Am venit de trei luni la CFR Cluj şi nu am fost sunat niciodată de nimeni de la FRF. Eu nu am primit niciun telefon de la nimeni. Am clauză de reziliere la CFR. Oricine îşi permite să o plătească, nu e aşa de mare. Celor care mă propun la naţională le mulţumesc, înseamnă că au încredere în mine, dar nu decid ei cine va fi antrenorul naţionalei. Însă din ce am înţeles va rămâne acelaşi antrenor (n.r. – Mirel Rădoi). Aşa am înţeles, nu ştiu dacă este adevărat. Eu chiar nu ştiu ce să zic.”, a afirmat Petrescu, potrivit Agerpres.

Urmăriți Playsport.ro și pe