Mircea Lucescu, gata să transfere un jucător de la Dinamo pentru o sumă importantă

Mihai Cheles 23.01.2021, 00:09
Mircea Lucescu, gata să transfere un jucător de la Dinamo pentru o sumă importantă

Mircea Lucescu este gata să transfere un jucător de la Dinamo București! Reputatul tehnician regretă să-și vadă clubul de suflet în situația actuală și va încerca să-i dea o mână de ajutor. În limita legală și posibilă.

Mircea Lucescu, gata să transfere un jucător de la Dinamo pentru o sumă importantă

Potrivit Sport.ro, Mircea Lucescu este pregătit să facă o ofertă de 500.000 de euro pentru mijlocașul dreapta al celor de la Dinamo, Deian Sorescu. Banii ar însemna o adevărată „gură de oxigen” pentru formația antrenată de Jerry Gane.

Datoriile celor de la Dinamo s-au dublat odată cu preluarea clubului de către spanioli. De la trei milioane, la șase milioane de euro. Jucătorii sunt neplătiți de luni de zile, iar mulți dintre ei, în special străinii, au plecat de la club. În plus, aceștia au depus plângere la FIFA pentru recuperarea banilor. Acest lucru poate aduce mari prejudicii clubului, pe termen lung.

Cei 500.000 de euro ar fi numai buni pentru Dinamo. Clubul nu poate supraviețui doar cu banii strânși de suporteri și cu cei ai lui Nicolae Badea, virați prin programul „Doar Dinamo București”.

Mircea Lucescu, gata să transfere un jucător de la Dinamo pentru o sumă importantă

În același timp, Mircea Lucescu, care a jucat și a antrenat la Dinamo timp de mulți ani, va încerca să-i propună lui Igor Surkis un protocol de colaborare între cele două cluburi. Astfel, ucrainenii ar împrumuta jucători către Dinamo, iar formația din Kiev ar avea întâietate în cazul tuturor jucătorilor de la Dinamo.

Dacă acest protocol de colaborare va fi semnat, ar putea ajunge la București o serie de jucători tineri, ucraineni, pe care să-i vedem în prima ligă a României. Academia celor de la Kiev este una dintre cele mai valoroase din Europa.  La academia lui Dinamo Kiev a crescut „Balonul de Aur” Andrei Schevchenko. Tot la Kiev a crescut și actualul star al echipei, Viktor Tsygankov (23 de ani), cotat de Transfermarkt la 24 de milioane de euro. Ucrainenii speră să obțină în schimbul său aproape dublu – 40 de milioane de euro.

A semnat prelungirea contractului cu Dinamo

Deian Sorescu a acceptat curând să-și prelungească contractul cu Dinamo, chiar și cu un salariu mai mic. Acesta va mai sta un an la Dinamo, asta dacă nu cumva va accepta să semneze cu Dinamo din Ucraina.

Fostul mijlocaș al celor de la Poli Timișoara este cel mai bun jucător al lui Dinamo din ultimele sezoane. Drept răsplată, a fost inclus de Mirel Rădoi pe lista lărgită a jucătorilor pentru acțiunile echipei naționale. De jucător s-au mai interesat, în această perioadă, Universitatea Craiova și CFR Cluj. Însă cele două cluburi nu sunt dispuse să plătească „câinilor” prea mulți bani, profitând de faptul că lui Deian îi expira contactul în vară.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe