Mircea Lucescu, replică dură pentru Anghel Iordănescu: ”Nu are ce face. Stă acasă și comentează declarații. Nu mă interesează!”

Ștefănescu Dragoș / 23.06.2021, 12:42
Mircea Lucescu, replică dură pentru Anghel Iordănescu: ”Nu are ce face. Stă acasă și comentează declarații. Nu mă interesează!”

Meciurile din cadrul Euro 2020 acaparează în această perioadă interesul tuturor iubitorilor de fotbal. În pofida faptului că România nu este prezentă la turneul final, părerile dar și contrele oamenilor din fotbalul românesc nu lipsesc în această perioadă.

Mircea Lucescu, replică dură pentru Anghel Iordănescu: ”Nu are ce face. Stă acasă și comentează declarații. Nu mă interesează!”

Cum Euro 2020 este în plină desfășurare oamenii importanți ai fotbalului românesc sunt în centrul atenției presei. Mircea Lucescu este nume ale cărui păreri atârnă extrem de greu indiferent de speța pe care o comentează. În urma evoluției bune a echipei naționale a Ungariei la Euro 2020, Mircea Lucescu a făcut câteva declarații cu referire la selecționerul maghiarilor, Marco Rossi. Acesta i-a fost elev lui Mircea Lucescu în perioada în care ”Il Luce” o antrena pe Brescia.

Marco Rossi este un fost jucător de-al meu, nu mă surprinde ce realizări are, un băiat foarte inteligent.

Am o relație specială cu el, am rămas în contact cu el, e un tip preocupat să facă performanță.

L-aș vrea antrenor la naționala României, e un băiat serios, ar merita. E important să știi să te adaptezi culturii respective, jucătorilor de la națională, dar are o seriozitate în pregătirea meciurilor”, a declarat Mircea Lucescu.

Anghel Iordănescu atac la ”Il Luce”

Fostul selecționer al României, Anghel Iordănescu, a fost extrem de deranjat de declarațiile lui Mircea Lucescu. Faptul că Lucescu a propus un antrenor străin la cârma României a stârnit indignarea lui Iordănescu. ”Generalul” consideră că antrenori precum Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu sau Răzvan Lucescu ar fi mult mai potriviți pentru postul de selcționer al României.

Cea mai mare prostie pe care o putea spune Mircea Lucescu. Nu mă așteptam la el să facă o asemenea afirmație. Ce poate să garanteze antrenorul actual al Ungariei că va reusi să facă cu naționala? A mai făcut o greșeală atunci când a fost adus Daum. A fost cea mai mare greșeală pe care a făcut-o Federația. Nu cred că Mircea Lucescu a făcut această afirmație din punctul de vedere al relației pe care o are cu acel selecționer.

Fotbalul românesc are nevoie de o perioadă cu un selecționer român cu experiență, care a fost implicat și a avut performanțe în fotbalul românesc. O să fie interpretată afirmația mea acum. Să nu cumva să se înțeleagă că nu îl susțin pe Mirel Rădoi. Aș vrea să nu se interpreteze ceea ce spun.

Din punctul meu de vedere, FRF i-a avut pe Gică Hagi, pe Petrescu.. faptul că ne permitem să ținem antrenori de valoare pe tușă, pe bancă, zic eu că este prea mult. Nu este normal. Sunt convins că veți comenta că Hagi e prea scump și că Petrescu vrea să câștige mai mulți bani.

Înseamnă că nu cunoașteți caracterele și oamenii. Sunt convins că și Hagi, și Petrescu ar fi venit în condiții obișnuite. Pentru ei înseamnă mult tricoul echipei naționale. Mai mult decât banii contează tricoul echipei naționale. De șapte luni de zile, Petrescu este liber. Fac această afirmație, bazându-mă pe omul Hagi, pe omul Dan Petrescu, pe omul Răzvan Lucescu, pe omul Olăroiu”, a declarat Anghel Iordănescu la DigiSport.

Lucescu replică acidă pentru Iordănescu

Mircea Lucescu surprins de reacția vehementă a lui Anghel Iordănescu, l-a lăudat din nou pe selecționerul Ungariei, Marco Rossi. Antrenorul lui Dinamo Kiev a ținut să reliefeze și faptul că în timp ce unii fac rezultate la Euro 2020 alții doar stau acasă și comentează.

Rossi e un băiat care a făcut performanţe extraordinare. Sunt o mulţime de oameni care n-au ce face şi comentează declaraţiile altora. Nimeni nu se va lua după mine, eu l-am lăudat pe Rossi pentru că este foarte serios şi are rezultate. Eu nu sunt cel care decide selecţionerul, am dat o sugestie.

Sunt unii care stau acasă, n-au ce face, ascultă o declaraţie şi apoi dau o replică. Nici nu mă interesează cine a vorbit (n.r întrebat de reacţia lui Anghel Iordănescu). Acum urmează cantonamentul, la început doar cu jucătorii tineri, să văd ce valoarea au. Pe 24 iulie avem Supercupa Ucrainei cu Şahtior”, a declarat Lucescu pe aeroport, înainte de plecarea spre Ucraina.