Mircea Lucescu și Dinamo Kiev, misiune dificilă în preliminariile Champions League. Rangers a avut noro

Radu Bordei 18.07.2022, 17:19
Mircea Lucescu și Dinamo Kiev, misiune dificilă în preliminariile Champions League. Rangers a avut noro

Mircea Lucescu nu are parte de un traseu prea liniștit în Liga Campionilor. Ca să atingă faza grupelor, pe campioana Ucrainei o așteaptă un parcurs foarte greu. Românul va trebui să găsească o modalitate să își motiveze jucătorii.

Mircea Lucescu, misiune (aproape) imposibilă în Liga Campionilor

Situația lui Dinamo Kiev este complicată și de situația din Ucraina. Este adevărat, competiția internă se va relua în luna august, dar într-o țară încă afectată de război, este greu de crezut că lucrurile vor reveni prea repede la normal. Antrenorul va trebui să își țină jucătorii concentrați doar la fotbal, nu și la problemele cauzate de conflictul cu Rusia. Mai ales că, în preliminariile Ligii Campionilor, trupa din capitala Ucrainei nu a avut prea mult noroc.

Ucrainienii vor juca contra lui Fenerbahce, una din marile forțe ale Turciei. Dacă vor trece de acest obstacol, Dinamo Kiev se va duela, ulterior, cu Sturm Graz, echipă cu mare experiență în principala competiție intercluburi din Europa. Nici dacă nu va trece de Fenerbahce, Lucescu nu va avea liniște. Dinamo s-ar duce în preliminariile Europa League, unde ar da peste Partizan Belgrad, într-o altă deplasare complicată.

Echipa lui Ianis Hagi, Rangers, a avut parte de o tragere la sorți mai accesibilă. Va înfrunta vicecampioana Belgiei, Union Saint-Gilloise, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

Mircea Lucescu, nervos din cauza războiului

Antrenorul lui Dinamo Kiev a tras un semnal de alarmă în presa din străinătate. El este de părere că oamenii încep să se obișnuiască cu războiul din Ucraina.

La început, toți voiau să ne ajute. Timpul a trecut și pare că a devenit o rutină. Oamenii au început să uite, deși încă se moare în Ucraina. Echipa noastră încearcă să reamintească acest lucru. Undeva, în Europa, încă e un război îngrozitor. Zilele trecute am revenit la Kiev. Scopul a fost să le arătăm oamenilor că viața poate merge înainte, chiar și în aceste condiții. M-am plimbat prin oraș. Oamenii se opreau și mă felicitau că am revenit. Cei rămași acolo se simt abandonați.

Eu și elevii mai am părăsit orașul pentru a putea ajuta din afara țării. Am vrut și să transmitem clar că sportivii nu sunt soldați. Am jucat mai multe meciuri amicale, am strâns bani pe care i-am direcționat către organizațiile umanitare din Ucraina.

Până acum, în afară de Dortmund, doar cluburile din Europea de Est au vrut să ne ajute. Și Elveția a fost mereu aproape de noi. Eu îmi doresc deocamdată să se oprească dracului acest război. Ducându-i prin Europa pe jucători, făcând aceste meciuri, uită o perioadă ceea ce se întâmplă acolo”, a spus Mircea Lucescu, pentru cotidianul Blick.

Urmăriți Playsport.ro și pe