Mircea Rednic, ironizat de un cunoscut impresar: „Rednic la Dinamo? Nu mai nimerește jucătorii”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.09.2021, 15:14
Mircea Rednic, ironizat de un cunoscut impresar: „Rednic la Dinamo? Nu mai nimerește jucătorii”

Mircea Rednic este cel mai rostit nume când vine vorba despre posibilul înlocuitor al lui Dario Bonetti la Dinamo. „Puriul” este favoritul suporterilor alb-roșii pentru devotamentul arătat față de club în momentele grele.

Fostul fundaș dreapta a fost mereu disponibil pentru a ajuta Dinamo, inclusiv din punct de vedere financiar. Rednic a fost văzut zilele trecute la ComputerLand, compania deținută de Nicolae Badea, omul despre care se spune că ar conduce „din umbră” clubul din Ștefan cel Mare în acest moment.

Mircea Rednic, contestat de impresarul Florin Manea

Mircea Rednic a spus că nu a discutat concret cu Badea despre o revenire a sa la Dinamo. Este evident însă faptul că el este printre principalii favoriți să preia echipa după ce se va rezolva situația lui Dario Bonetti.

Există totuși și voci care nu văd cu ochi buni un eventual al cincilea mandat al lui Rednic pe banca tehnică a „câinilor”. Impresarul Florin Manea a subliniat faptul că antrenorul de 59 de ani insistă la toate cluburile la care merge să se ocupe personal de strategia de transferuri. Iar, în viziunea lui Manea, în ultima perioadă Mircea Rednic nu a mai fost la fel de inspirat ca în trecut la acest capitol.

Incontestabil este un antrenor bun, cu experiență. Eu nu m-aș gândi la el, pentru că nu aș mai aduce eu jucători dacă aș fi director sportiv. Ca valoare, da, l-aș pune. Dar nu aș putea.

Nu îi mai nimerește. Hai să ne gândim ce jucători importanți a adus Rednic: Gnohere, Mevlja, Puljic, Palic… Fă-i o medie. Dacă are cinci jucători buni din 80 aduși, nu e o medie bună.

Nu poți să îi iei omului ceea ce are. Nu poți să îl acuzi că nu știe fotbal sau că nu e antrenor. Eu cred că obiectivul lui trebuie salvarea de la retrogradare, în primul rând”, a spus Florin Manea conform ProSport.

„E un risc, dar e vorba de Dinamo!”

Mircea Rednic a vorbit despre posibilitatea de a reveni la Dinamo pentru a cincea oară. Chiar dacă a spus că nu s-a discutat nimic concret în acest sens, el a dat de înțeles că este totuși dispus să preia echipa, în ciuda problemelor foarte mari de la toate nivelurile cu care se confruntă clubul în acest moment.

Încă nu s-a discutat concret. În momentul în care mă vor contacta și vom discuta serios, să vedem ce vor atunci vorbim. Cu domnul Badea a vorbit generalități. Nu mi s-a făcut o propunere concretă. Nu e corect să discutăm despre venirea mea la Dinamo în momentul de față. Trebuie să-și rezilieze contractul cu Bonetti, au pus antrenor interimar. Am mai pățit-o cu Claudiu Niculescu ultima oară și nu mai vreau să o pățesc, să se spună că Rednic stă la cotitură. Rednic nu stă la cotitură.

E un risc pentru imaginea mea, dar aici e vorba de Dinamo. Dacă nu era vorba despre Dinamo nici nu stăteam la discuții să preiau o echipă în situația asta în România. M-am săturat să tot iau echipe cu probleme. Și sportive și financiare. Eu încerc să-i ajut și sportiv și financiar, și cine cade de prost? Rednic. Și nu mi se pare corect. Asta e România! Dacă lucrurile nu vor ieși, iar se apucă unii să spună că Rednic e antrenor depășit. Așa s-a întâmplat și când am fost la Poli Iași”, a spus Mircea Rednic potrivit GSP.