EXCLUSIV VIDEO. Mircea Sandu: „Dacă eram președinte FRF, acești 3 antrenori ar fi fost pe lista mea scurtă!”

Bădulescu Silvian / 24.11.2021, 17:41
EXCLUSIV VIDEO. Mircea Sandu: „Dacă eram președinte FRF, acești 3 antrenori ar fi fost pe lista mea scurtă!”

În DIRECT, la PlaySport LIVE, fostul președinte al FRF a spus cine ar fi fost, în acest moment, aleșii săi pentru poziția de selecționer al echipei naționale a României.

Antrenori cu experiență propuși de Mircea Sandu

Alături de Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu, precum și Marian Olaianos invitat, Mircea Sandu a fost contactat telefonic și a vorbit despre acest subiect intens discutat în ultima perioadă. Fost președinte FRF în perioada 1990-2014, acesta a numit cei trei antrenori care ar trebui să fie contactați.

După părerea mea, ar fi trei. Gică Hagi nu intră în calcul. Dan Petrescu, Boloni și Olăroiu. Dan Petrescu are angajament, Olăroiu are angajament, Boloni nu are. Nu contează ordinea.

Ar fi și Pițurcă, dar el nu mai vine în fotbalul românesc” a declarat acesta.

Totodată, el a spus că ar lua legătura cu Ladislau Boloni, fiind cel fără angajament în acest moment. Acesta a subliniat și aspectul pentru care Boloni a lăsat naționala României, în dauna celor de la Sporting Lisabona.

E un tip puternic, nu acceptă compromisuri și este fix ce-mi convine. Mi-a fost coleg la echipa națională, ne cunoaștem de 50 de ani.

La noi, în 2000-2001, avea în jur 100.000 de dolari, iar acolo a plecat undeva la 400.000 de dolari”.

Totuși, favoritul lui Mircea Sandu este Gică Hagi. Acesta știe situația fostului decat al naționalei de la Farul și a menționat motivul pentru care el „nu intră în calcul”.

Dacă Hagi pleacă de la Constanța, s-a încheiat. Doi ani de zile e foarte greu să plece de acolo, însă. Ar însemna să piardă ce a făcut 12 ani acolo”.

Are ochi și pentru generația tânără de antrenori

Acesta a vorbit și despre noul val de tehnicieni pe care i-ar propune la echipa națională. Totuși, pentru a completa lipsa de experiență a acestora, el a subliniat necesitatea impunerii unor anumite condiții, precum o Comisie Tehnică „extrem de puternică”.

Printre cei „mai noi”, Mircea Sandu a vorbit de Adrian Mutu sau de continuare lui Mirel Rădoi la cârma echipei.

Dacă aș aduce un antrenor, precum Rădoi sau Mutu, l-aș aduce în condițiile în care ar accepta să colaboreze cu o Comisie Tehnică extrem de puternică la care au făcut referire mai mulți”.

Mircea Sandu a spus că din această Comisie Tehnică n-ar trebui să lipsească nume grele din fotbalului românesc, care s-ar putea întâlni în timpul pauzelor competiționale.

Mircea Lucescu, Iordănescu, Pițurcă, Andone, Rednic ș.a.m.d. Faci întâlniri cu ei, în momentul în care campionatele se opresc pentru competițiile echipelor naționale. În două zile, poți să pui la punct o serie întreagă de probleme prevăzute în strategie.

Deci, dacă ar fi un antrenor tânăr, precum Mutu sau Rădoi, cu astfel de Comisie Tehnică aș avea curaj”.

În acest moment, conducere Federației Române de Fotbal caută să numească un nou tehnician, după ce lui Mirel Rădoi îi va expira contractul, la 30 noiembrie.