Mirel Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru meciurile decisive cu Islanda și Liechtentein. Surprizele pregătite de selecționer

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.10.2021, 12:58
Mirel Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru meciurile decisive cu Islanda și Liechtentein. Surprizele pregătite de selecționer

Mirel Rădoi a început deja pregătirea ultimelor două meciuri din campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2022. România va întâlni în noiembrie Islanda pe teren propriu și Liechtenstein în deplasare din postura de favorită la obținerea locului 2 în grupă, loc ce asigură calificarea la baraj.

Mirel Rădoi a stabilit pe ce stranieri se va baza la ultimele două meciuri din grupa de calificare

Selecționerul a anunțat lista preliminară a stranierilor pentru aceste două meciuri extrem de importante, potrivit FRF.ro. Astfel, Rădoi se va baza în principiu pe aceeași jucători ca la ultimele meciuri, pe listă strecurându-se și câteva nume surprinzătoare.

În primul rând, Mirel Rădoi îi are în vedere pe Vasile Mogoș și Cristian Ganea pe posturile de fundași laterali. De asemenea, Alexandru Pașcanu ar urma să fie convocat în premieră la naționala mare a României după evoluțiile solide de la Ponferradina din ultima perioadă.

În ceea ce privește mijlocul terenului, Marius Marin își face din nou apariția alături de deja experimentații Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin sau Nicolae Stanciu.

Dragoș Nedelcu și Alexandru Mitriță sunt așteptați din nou de Rădoi, după meciurile bune făcute la ultimele selecții. De asemenea, Ianis Hagi, Dennis Man și Valentin Mihăilă vor fi din nou convocați. La fel ca și Alexandru Maxim.

În atac, Mirel Rădoi îl are din nou în calcule pe George Pușcaș. Cel care s-a mișcat destul de bine în meciul cu Germania, până să fie înlocuit în partea secundă.

Lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein

PORTAR: Florin Niță (Sparta Praga-Cehia, 11/0)

FUNDAȘI: Vlad Chiricheș (Sassuolo-Italia, 68/0), Cristian Ganea (Aris Salonic-Grecia, 8/0), Vasile Mogoș (Crotone-Italia, 4/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone-Italia, 19/2), Andrei Rațiu (Huesca-Spania, 4/0), Adrian Rus (Fehérvár-Ungaria, 9/0), Alexandru Pașcanu (Ponferradina-Spania, 0/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K.-Turcia, 27/1)

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray-Turcia, 18/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray-Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers-Scoția, 22/2), Dennis Man (Parma-Italia, 12/2), Valentin Mihăilă (Parma-Italia, 5/1), Răzvan Marin (Cagliari-Italia, 35/2), Marius Marin (Pisa-Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K.-Turcia, 49/6), Alexandru Mitriță (PAOK-Grecia, 16/3), Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf-Germania, 5/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga-Cehia, 52/11)

ATACANT: George Pușcaș (Reading-Anglia, 24/8)

Aceste două meciuri ar putea fi ultimele ale lui Mirel Rădoi ca selecționer al României. El a anunțat la conferința de presă de după meciul cu Armenia că nu dorește să își prelungească înțelegerea care expiră la finalul lunii noiembrie.

Cu toate acestea, jucătorii naționalei speră că îl pot convinge să revină asupra deciziei. Așa cum PlaySport.ro a anunțat în urmă cu câteva zile.

Mai mult, această informație a fost confirmată de Răzvan Marin, tot în exclusivitate pentru site-ul nostru. Dar și de Nicolae Dică, secundul lui Rădoi de la prima reprezentativă.