Mirel Rădoi e hotărât și nu dă înapoi! Dar există cineva care l-ar putea convinge să rămână!

Mariana Podeanu 13.10.2021, 20:53
Mirel Rădoi e hotărât și nu dă înapoi! Dar există cineva care l-ar putea convinge să rămână!

A fost plină de frământări ziua de după anunțul făcut de Mirel Rădoi la miezul nopții. Au apărut liste cu potențiali selecționeri, s-au avansat variante, s-au încercat explicații și s-au aruncat declarații. Pro Rădoi sau contra.

”Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta. E un ciclu care se termină. ”, spunea Mirel Rădoi, după partida cu Armenia.

Și n-a exagerat cu nimic. Însă apropiați de-ai selecționerului, pe care acesta i-a asigurat că n-a glumit și nu a jucat la cacealma, nefiind animat nici de gânduri răzbunătoare, ei bine, acei oameni din anturajul lui Rădoi îi știu punctul sensibil.

Nicio negociere, bani sau laude nu-l mai încântă pe Mirel, care e ferm. Și vrea să plece neavând vreo plasă de siguranță. Dar există ceva ce l-ar putea întoarce. Vestiarul! Dacă îl sensibilizează jucătorii, va reveni asupra deciziei, sunt de părere prietenii selecționerului.

N-a vorbit cu Stoichiță la Jocurile Olimpice!

Și oamenii din FRF s-au arătat optimiști în ceea ce privește șansele de a-l convinge pe Rădoi să se așeze la negocieri.

”Mirel va avea o întâlnire cu președintele, cu mine, și vom pune la punct anumite lucruri. Orice lucru se poate întoarce. Eu cred că va reveni la sentimente mai bune și va continua la echipa națională.
Trebuie să ne lăsați să vorbească președintele cu el, să vorbesc și eu cu el. Poate e un joc psihologic pe care îl face Mirel… Eu cred că putem să-l întoarcem pe Mirel, asta e dorința Federației”, a anunțat Mihai Stoichiță la Digisport.

Doar că deși discursul lui Mihai Stoichiță pare al unui om care pare să se fi blindat cu argumente suficiente, lucrurile nu ar sta deloc așa. În sensul în care deși mimează cordialitatea, între Lippi și Rădoi s-ar fi produs o ruptură în timpul episodului olimpic.

Surse apropiate celor doi susțin că Rădoi ar fi văzut negru în fața ochilor după ce Stoichiță ar fi pus întrebări despre antrenamentele naționalei. Iar din acel moment, nu i-ar mai fi dat niciun detaliu și ar fi întrerupt comunicarea cu Lippi, pe care l-ar fi bănuit că stă și în spatele tergiversărilor în ceea ce privește discuțiile pentru prelungirea mandatului.

De altfel, Stoichiță s-ar fi confesat și el anturajului că Rădoi refuză să mai relaționeze: ”Mirel nu mai colaborează!”, s-ar fi plâns directorul tehnic al FRF.

Pițurcă, în cărți pentru baraj

Oficialii FRF nu se grăbesc însă momentan să intre oficial la negocieri cu un alt antrenor. Sperând că jucătorii îl vor convinge pe Rădoi, în timpul ultimelor două meciuri, din noiembrie, cu Islanda și Liechtenstein.

Dar nici nu s-au culcat pe o ureche și analizează orice pistă. Doar că, ghinion! Cosmin Olăroiu și Ladislau Boloni n-ar mai rămâne, în viitorul apropiat, de accesat la liber. Atât Oli, cât și Boloni sunt plecați zilele astea în Orient, acolo unde nu s-ar afla doar în vizită de plăcere, ci și în interes de serviciu. Așadar, și-ar putea găsi angajamente chiar în această perioadă, fapt care i-ar declara indisponibili pentru echipa națională.

De asemenea, nici Adrian Mutu, numele văzut de foarte multă lume în capul listei de propuneri, nu ar putea fi convins foarte ușor să vină, în asemenea conjunctură. ”Briliantului” nu îi lipsește curajul și și-ar asuma, doar că nu și-ar dori să fie doar o soluție de criză, adică doar pentru baraj.

Dacă Rădoi nu va fi convins, în cele din urmă, să rămână, Victor Pițurcă este considerat soluția ideală. Are experiența necesară și, în plus, este bine-cunoscută scrupulozitatea cu care își compune angajamentele, deci Piți și-ar negocia ca la carte condițiile.
Rămâne de văzut totuși dacă fostul selecționer ”a uitat” că, la câteva luni de la preluarea mandatului actualului șef FRF, a urmat rezilierea contractului său cu echipa națională, pe 16 octombrie 2014.