Mirel Rădoi anunță ce va urma după mandatul ratat la națională: „Știu ce poate campionatul României!” Ce spune despre varianta Universitatea Craiova

Robert Zanfir / 28.05.2022, 21:21
Mirel Rădoi anunță ce va urma după mandatul ratat la națională: „Știu ce poate campionatul României!” Ce spune despre varianta Universitatea Craiova

Mirel Rădoi (41 de ani) esta gata să revină pe bancă, la șase luni după ce a ratat calificarea la Campionatul Mondial, cu naționala României.

Cunoscut ca un antrenor principial, Mirel Rădoi își găsește cu greu un loc în fotbalul românesc. Fostul fundaș al naționalei a preferat să ia o pauză, după ce a ratat cu „tricolorii” atât Euro 2020, cât și Campionatul Mondial din Qatar. Bun prieten cu Rădoi, Daniel Oprița a dezvăluit pentru Playsport că are oferte din Zona Golfului. Dani Coman știe și secretul din spatele ezitărilor tehnicianului. „Le e teamă conducătorilor să-l contacteze”, spune oficialul celor de la Hermannstadt.

Mirel Rădoi, anunț despre viitorul său

Naționala României l-ar fi convins pe Mirel Rădoi. Tehnicianul ar prefera să-și continue cariera pe banca unei echipe de club. „(n.r. pasul următor ar fi) Să antrenez la o echipă de club. Nu aş putea să spun neapărat că străinătate, că ar suna oarecum campionatul României prea slab pentru Rădoi, titluri de genul ăsta.

Deocamdată ştiu ce poate campionatul României, cred că poate şi mai mult. A fost o ediție de campionat interesantă, chiar dacă locul unu şi doi s-au decis în penultima etapă.

Dar cred că ediţia viitoare de campionat va fi una interesantă dacă stăm să ne gândim, cele şase echipe din play-off, plus celelalte care îşi anunţă candidatura, Rapid, Sepsi, UTA, Botoşani, Craiova lui Mititelu.

Vor fi la anul 11-12 echipe care se vor bate pe 6 locuri. Cred că media campionatului logic ar fi să urce şi e clar că pentru echipa naţională va fi benefic să fie cât mai multe echipe, cât mai mulţi jucători”, spune Rădoi.

Universitatea Craiova, variantă pentru Rădoi?

Oltenii au terminat în genunchi un sezon în care au țintit atât titlul, cât și Cupa României. Au salvat doar impresia finală, prin obținerea biletelor pentru Conference League. Prea puțin pentru pretențiile lui Mihai Rotaru. Totuși, omul de afaceri spune că nu se pune problema înlocuirii lui Reghecampf, deși numele lui Mirel Rădoi este vehiculat de mai mult timp în Bănie.

(n.r. Universitatea Craiova ar fi o variantă?) Nu ştiu, nu vreau să vorbesc pentru că toate echipele au antrenori. Probabil că şi eu dacă aş fi în situaţia asta, nu mi-ar conveni ca cineva să vorbească în spatele meu de alte lucruri”, a declarat Mirel Rădoi.

Dacă aș fi patron, dacă aș avea bani, dacă aș avea stabilitate și mi-aș propune obiective mărețe, Mirel Rădoi ar fi primul antrenor pe care l-aș lua. Am fost adversari tot timpul și suntem prieteni acum. Ne întâlnim, am fost colegi la echipa națională.

Pentru mine, Rădoi este și un băiat de caracter și un viitor mare antrenor al României. Mie mi-a plăcut extrem de mult cum a gândit fotbalul la echipa națională, dar naționala înseamnă altceva.

La o echipă de club și-ar pune mai mult în practică mentalitatea pe care o are, viziunea pe care o are despre fotbal. Ar lucra zi de zi. Nu cred că e prea pretențios, cred că le e teamă conducătorilor să-l contacteze. La cât de mult îi place fotbalul, eu dacă aș fi la un club cu stabilitate financiară și cu obiective îndrăznețe, ar fi primul antrenor pe care l-aș vrea.
Dani Coman, pentru Playsport.