Mirel Rădoi i-a bătut fără să stea pe gânduri. Dezvăluiri din vestiarul echipei, făcute de un fost tehnician

Catinca Giosanu 23.01.2021, 10:02
Mirel Rădoi i-a bătut fără să stea pe gânduri. Dezvăluiri din vestiarul echipei, făcute de un fost tehnician

Marian Brihac, antrenorul care l-a pregătit pe fotbalistul Mirel Matei Rădoi a făcut dezvăluiri fără precedent. Fostul tehnician a divulgat câteva secrete din vestiarul echipei. Pe cine a bătut antrenorul echipei naționale și de la ce a pornit totul?

Mirel Rădoi i-a bătut fără să stea pe gânduri

Dezvăluiri incendiare despre Mirel Rădoi. Marian Brihac, cel care i-a îndrumat pașii în lumea sportivă lui Mirel Rădoi, a povestit fără nicio reținere cum era fostul său elev pe terenul de fotbal.

Se pare că are o personalitate mult mai puternică decât a lăsat să se vadă până acum. Dacă fostul jucător de fotbal Mirel Rădoi stă la locul lui, s-ar putea ca antrenorul Mirel Rădoi să fie cu totul un alt om. Și asta, pentru că antrenorul echipei naționale nu tolerează jucătorii care nu respectă programul de antrenament. Cel puțin asta susține cel care l-a pregătit pe toată perioada junioratului.

Mati (n.r. Mirel Matei Rădoi) era la fel de energic ca acum. A avut nerv de mic. Era un învingător, pur și simplu nu accepta să fie învins. Și atunci își certa colegii și chiar le mai dădea și câte una, așa. Îi altoia dacă nu veneau la antrenamente, se ducea după ei și îi aducea la teren. Le spunea că dacă vor să ajungă fotbaliști, atunci trebuie să respecte programul de antrenament. Le zicea: Și le mai trăgea câte una. Și-mi zicea și mie să nu-i bag în meci, să joace doar cei care s-au pregătit… Avea o personalitate ieșită din comun. Îl enerva și când colegii nu se concentrau în timpul meciului, trebuia să dai tot din tine. Îi trimitea acasă, le spunea că el nu joacă lângă asemenea jucători. Ca antrenor, creștea inima în mine când vedeam că am un asemenea fotbalist în echipă”, a povestit primul antrenor al lui Rădoi, pentru Digi Sport.

Mirel Rădoi i-a bătut pe jucători fără să stea pe gânduri
Mirel Rădoi i-a bătut pe jucători fără să stea pe gânduri

”Nu suporta să piardă”

Primul antrenor al lui Mirel Rădoi a mai spus că nici când era mic, acesta nu suporta să piardă.

Țin minte că o singură dată l-am pedepsit din cauza asta, când l-a bătut pe portar, un vecin de-al lui, că era prea relaxat, lua goluri de la distanțe mari. Dar, în rest, el era antrenorul din teren. Știa să mobilizeze jucătorii, își impulsiona mereu colegii îi făcea să joace momentul. Dădea totul din el ca să câștige. Indiferent ce juca, fotbal, handbal, tenis cu piciorul, ștafete sau biliard. La biliard chiar era chiar foarte bun, era tartorul lor. Dar nici aici nu suporta să piardă. Și ce-l mai enerva extrem de mult era când ne furau arbitrii. Atunci plângea în hohote după meci, era cel mai frustrat. Iar când eram conduși, îmi cerea permisiunea să urce la mijloc ca să forțăm egalarea și dădea și gol, și pasă de gol”, a mai spus cel care conduce și acum Clubul Sportiv Școlar din Drobeta Turnu Severin.

”Seamăna cu Gică Popescu”

Se vedea că e fotbalist. După primele pregătiri a ieșit deja titular. Era incredibil, domne! Toate mingile se loveau de el, atât de bine se poziționa în teren. În jumătate de an a ajuns la Steaua. I l-am recomandat cu toată încrederea lui Piți, am zis atunci că Rădoi, în orice vestiar se va duce, indiferent de vestiar, că va fi Steaua, Real Madrid sau Barcelona, el va fi liderul acelui vestiar. Și avea 19 ani… Eu l-am asemuit cu Gică Popescu din acest punct de vedere. De la Gică Popescu nu mai văzusem un jucător din ăsta de tip lider…”, a afirmat  Cîrțu, rememorând primul meci al lui Rădoi la Steaua.

Urmăriți Playsport.ro și pe