EXCLUSIV. Mirel Rădoi a fost propus la Real Madrid. Detalii secrete despre moment, oferite de un „insider”

Mihai Rosoiu 26.12.2020, 09:57
EXCLUSIV. Mirel Rădoi a fost propus la Real Madrid. Detalii secrete despre moment, oferite de un „insider”

Ar fi fost una dintre cele mai surprinzătoare și neașteptate mutări din istoria fotbalului românesc. Detalii secrete despre cum Mirel Rădoi a fost propus la Real Madrid ies la iveală acum. Cel care a asistat la discuțiile transferului actualului selecționer la cel mai important club al lumii este translatorul Florin Nedelcu. Într-un interviu exclusiv oferit site-ului nostru, Nedelcu vorbește despre momentul în care Rădoi i-a fost oferit Realului.

Mirel Rădoi a fost propus la Real Madrid de către Gigi Becali

2006 era anul în care visul lui Gigi Becali i se împlinise. Echipa sa ajungea să joace cu marele Real Madrid în grupele Champions League. Despre dubla cu „galacticii” s-au scris sute de articole. La fel și despre întâlnirea dintre patronul FCSB și președintele celor de la Real Madrid, Ramon Calderon. Cei doi au fost protagoniștii vestitului episod în care „s-au legat pe viață” devenind frați de… dulceață.

Mirel Radoi a fost propus la Real Madrid de catre Gigi Becali in 2006
Mirel Radoi a fost propus la Real Madrid de catre Gigi Becali in 2006

Un episod mai puțin cunoscut a fost povestit de către Florin Nedelcu, translatorul aflat la palatul lui Becali. Subiectul l-a reprezentat un transfer al lui Mirel Rădoi la Real Madrid. La vremea respectivă s-a speculat mult pe acest subiect. În realitate, nu a existat nicio ofertă sau interes al galacticilor pentru actualul selecționer. Singurul care a vorbit despre trecerea jucătorului său la Madrid a fost Gigi Becali.

Lui Calderon i s-a făcut rușine

Potrivit spuselor lui Florin Nedelcu, după întâlnirea dintre cei doi șefi ai cluburilor implicate în duelul din Champions League, Ramon Calderon a făcut o afirmație surprinzătoare. Șeful Realului ar fi afirmat că i-a fost rușine și că regretă că s-ar fi băgat în toată aventura.

 „Calderon a rămas blocat, iar în mașină, mi-a dezvăluit: „Aoleu! În ce am intrat? Mi-e rușine!”, spune Nedelcu.

Același translator a povestit, cu lux de amănunte, episodul transferului lui Mirel Rădoi la Real Madrid.

„La masă, când se debarasa și se aducea desertul, pe o parte se aflau 14 reprezentanți de la Steaua și din fotbalul românesc, în partea cealaltă, 14 de la Real Madrid. La un moment dat, eu i-am spus lui Gigi Becali: „tu știi ce înseamnă președintele lui Real Madrid în fotbal? Înseamnă președintele Statelor Unite. Și nu uita că noi avem același sânge, suntem latini”. Și, dintr-o dată, se ridică în picioare, se deschide la haină, scoate cravata și zice: Gata! Până acum a fost protocol, de acum suntem frați de sânge. Băi, fratele meu…, mie îmi era rușine, că-i spunea „Canderon”. Trebuie să ne facem frați de sînge, eu îl am pe Rădoi, ți-l dau ție, îl plătesc eu, tu îmi dai un fotbalist de la tine, îl plătești tu. Băi translatore, hai cu mine!”, a spus Nedelcu.

Așadar Mirel Rădoi a fost propus la Real Madrid de către Gigi Becali, patronul FCSB. În cele din urmă, Mirel Rădoi a ajuns să joace în Asia, acolo unde a reușit să câștige sume importante de bani.

Urmăriți Playsport.ro și pe