„El trebuie să fie înlocuitorul lui Mirel Rădoi la națională”. Propunere șoc pentru Răzvan Burleanu

Bădulescu Silvian / 12.11.2021, 12:25
„El trebuie să fie înlocuitorul lui Mirel Rădoi la națională”. Propunere șoc pentru Răzvan Burleanu

Plecarea lui Mirel Rădoi de la echipa națională pare tot mai sigură. Odată cu anunțul actualului selecționer, din luna octombrie, în presă au fost vehiculate diverse nume pentru banca tehnică a selecționatei. Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că l-ar numi pe Victor Pițurcă pe acest post, cel care a mai fost în această funcție în trei rânduri.

„L-aș alege pe Victor Pițurcă”

Cum în ultima lună, diverse personalități din lumea fotbalului românesc și-au spus părerea legată de un nou selecționer, acum a venit rândul lui Dragomir. Fost președinte LPF a fost printre oamenii care l-au numit pe Victor Pițurcă drept urmașul lui Rădoi. Acest răspuns vine la scurt timp dupa ce și Gabi Tamaș, fundașul celor de la FC Voluntari, l-a propus pe Pițurcă.

L-aș alege pe Pițurcă. E încă tânăr, arată tânăr. Fac pariu pe cât vreți că dacă-l pun pe Pițurcă, la viitoarele calificări, că s-a terminat cu asta de acum, stăm bine. Nu Stoichiță e vinovat. Rădoi e un antrenor care a avut succes la tienret, dar aici nu i-a ieșit. Sunt mulți antrenori buni, Dan Petrescu, Iordănescu bătrân și chiar cel tânăr. Totuși, Pițurcă a calificat de trei ori echipa națională la turneele finale. Pe cine Dumnezeu să pui? Pe unul cu experiență!” a declarat acesta pentru GSP Live.

Totodată, acesta a vorbit și despre partida cu Liechtenstein și de lipsa de valoare a jucătorilor echipei naționale.

Jucătorii n-au valoare. Doar Hagi joacă bine și nici el nu e titular mereu. Liechtenstein e o echipă de județ la noi, nici de Divizia C. Să bage tinerii, măcar să-i vedem cum joacă”.

„Nu știu dacă revin la națională, vom vedea”

În cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, fostul selecționer Victor Pițurcă a fost întrebat de posibilitatea de a reveni pe banca tehnică a echipei naționale. În dialogul purtat cu Ovidiu Ioanițoaia, gazda emisiunii, Pițurcă a declarat că nu va mai antrena echipe de club din țară, dar răspunsul a fost diferit față de echipa națională.

Nu știu, vom vedea. Nu știu dacă o să fiu candidat, dar în momentul ăsta spun că nu o să revin. Trebuie mers pe antrenori tineri, cum s-a mers până acum. Poate o să găsim unul care să obțină performanțe” a fost răspunsul său.

Victor Pițurcă a condus prima reprezentativă a României în trei rânduri: iunie 1998-decembrie 1999, decembrie 2004-aprilie 2009 și iunie 2011-octombrie 2014. El a reușit să califice echipa la Campionatul European din Austria și Elveția 2008, precum și la Campionatul European din 2000. Totuși, pentru turneul din Olanda și Belgia, Emerich Jenei a fost pe bancă la turneul final, după ce Pițurcă și-a dat demisia înainte de anul 2000.