MM Stoica, război total cu Maccarone, după ce italianul a purtat un tricou oferit de fanii lui Dinamo: „Ai gijă să nu ai surprize în Italia”

Marian Cărăvan 30.12.2020, 18:40
MM Stoica, război total cu Maccarone, după ce italianul a purtat un tricou oferit de fanii lui Dinamo: „Ai gijă să nu ai surprize în Italia”

Implicarea italianului Massimo Maccarone în proiectul DDB nu a putut trece neobservată. Mai ales după ce acesta s-a pozat îmbrăcat cu o bluză pe care era inscripționat logo-ul proiectului inițiat de fanii lui Dinamo. Cel care a reacționat după acest moment a fost MM Stoica, managerul general al celor de la FCSB.

MM Stoica a reacționat după ce Maccarone a purtat un tricou cu DDB

În 2006, Massimo Maccarone a fost coșmarul echipei lui Gigi Becali. Italianul juca atunci la Middlesbrough, echipă pe care Steaua a întâlnit-o în semifinalele Cupei UEFA. Maccarone a devenit repede un idol al fanilor lui Dinamo, după ce a marcat două goluri în poarta roș-albaștrilor. Și-a dus astfel echipa în ultimul act al Cupei UEFA, și asta după ce roș-albaștrii avuseseră 1-0 la București, iar în meciul retur conduceau la un moment dat cu 2-0.

„Se vede Eindhoven (n.r. – gazda finalei Cupei UEFA din 2006)”, spunea la acel moment comentatorul partidei, Emil Grădinescu.

Eindhoven nu s-a mai văzut. În scenă a intrat „coșmarul” Maccarone. La 3-2 pe Middlesbrough le-a dat roș-albaștrilor lovitura decisivă și de atunci a devenit un idol al fanilor lui Dinamo. Asocierea lui Maccarone cu Dinamo i-a dat însă apă la moară lui Mihai Stoica. Managerul general al celor de la FCSB nu-l poate uita pe „nea Maccarone” și comentează în stilul caracteristic. Sarcasmul lui Mihai Stoica este evident.

„Piccolino, non andare in giro vestito cosí in Italia, potrebbero tirarti cose dal balcone” (n.r. – Piccolino, să nu mergi îmbrăcat așa prin Italia, s-ar putea să arunce oamenii cu lucruri în tine de la balcon)”, scrie Mihai Stoica în finalul mesajului postat pe rețelele sociale.

MM Stoica a reactionat dupa ce Maccarone a purtat un tricou cu DDB
MM Stoica a reactionat dupa ce Maccarone a purtat un tricou cu DDB

Ironii marca Mihai Stoica. „Acțiunea Maccarone”

„De când Dinamo se confruntă cu problemele astea iberice, am primit sute de mesaje gen „abia aștept miștourile”, „dă-le foc” etc. N-am făcut-o și n-am s-o fac, deși aveam una bună cu Helsinki și Nairobi… În fine. Nu vreau. Unii poate se gândesc că mi-e teamă de bad karma. Nu e asta, n-am treabă cu budismul. Doar că, oricât ură ar fi între grupările noastre, oricâte mizerii au scandat împotriva mea, mă impresionează disperarea cu care oameni care iubesc necondiționat clubul ăsta încearcă să-l salveze (am în familie un puști de 17 ani care cotizează).

Totuși, voi comenta o acțiune a lor. Acțiunea Maccarone.

Ce nu înțeleg cei cărora semifinala noastră din 2006 le-a adus bucuria supremă e că noi ne aducem aminte cu PLĂCERE de faptul că am eliminat Rapidul și am ajuns să jucăm semifinală în cupele europene. De faptul că am jucat 18 meciuri oficiale în Europa (record european?) în acel sezon. De faptul că n-am fost prea atenți la finala englezilor cu Sevilla pentru că pregăteam să celebrăm al doilea titlu consecutiv și așteptam preliminariile UCL. 2006 mai avea ceva de oferit steliștilor, golurile lui Vali Badea cu Standard, „du-te, Dică” la Kiev, a treia calificare consecutivă în primăvara europeană…

Un sfat pentru nea Maccarone. Sper că știe bine să citească în limba maternă, că după figură nu pare să-i fi plăcut mult școala…

Piccolino, non andare in giro vestito cosí in Italia, potrebbero tirarti cose dal balcone”, este mesajul managerului general al celor de la FCSB.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe