Moartea care l-a devastat pe Gigi Becali. Ce i-a spus tatăl latifundiarului înainte de ultima suflare

Giosanu Catinca 28.10.2021, 22:39
Moartea care l-a devastat pe Gigi Becali. Ce i-a spus tatăl latifundiarului înainte de ultima suflare

Gigi Becali este un personaj foarte cunoscut în România, dar puțini cine a fost, de fapt, Atanase Becali, tatăl latifundiarului din Pipera. Bărbatul i-a dat o veste uimitoare patronului celor de la FCSB înainte de a-și da ultima suflare. Omului de afaceri nu i-a venit să creadă. Totuși, a primit cu mare bucurie mesajul și a fost foarte atent la ce i-a spus tatăl său.

Cine a fost tatăl lui Gigi Becali?

Gheorghe Becali, bunicul latifundiarului din Pipera a avut 4 copii: Haralambie (tatăl lui Victor şi al lui Ioan Becali), Atanase (tatăl lui Gigi Becali), Toma şi Constantin. Atanase Becali i-a transmis finanțatorului că i-a lăsat o avere impresionantă atunci când a încetat din viaţă. Este vorba despre 150.000 de dolari.

În 1928, familia Becali a decis să se stabilească în Cadrilater, regiune care aparținea României. După tratatul de la Craiova din 1940, familia de aromâni a fost strămutată la Călărași, iar după Al Doilea Război Mondial a ajuns în Banat. Un timp au locuit în Săcălâz, în casa unor șvabi care fuseseră deportați în URSS.

După instaurarea regimului comunist în România, membrii familiei Becali au fost acuzați că au colaborat cu Mișcarea Legionară.

Când a plecat din Săcălaz, tata n-a avut voie să ia cu el decât opt găini, doi cai, o vacă şi un porc.”, a povestit Gigi Becali, care s-a născut, în 1958, chiar în Zagna.

Cum a făcut bani tatăl lui Gigi Becali

Tatăl lui Gigi Becali se diferenția de ceilalți deportați, pentru că avea cea mai bogată casă din satul natal al lui Gigi Becali.

Majoritatea caselor erau foarte sărăcăcioase, cu maximum două camere. A lui Tase avea cinci camere și un balcon mare în față.”, a relatat Traian Papazarcade, unul dintre vecinii de lagăr ai familiei.

În 1959, familia Becali a avut libertatea de a părăsi lagărul, stabilindu-se în comuna Pipera. Tase Becali a făcut mulți bani din oierit. Era un furnizor frecvent de carne de oaie şi produse lactate pentru marile hoteluri. Sute de oi erau vândute unor cetăţeni arabi din România. Pentru a nu fi deranjat de autorităţi, Tase obişnuia să le ofere gratuit brânză şi carne unor personalităţi influente din Securitate şi Miliţie.

”Nu îmi închipuiam că cineva poate să strângă atâția bani”

Tase Becali a pus mereu ban pe ban. Totul, pentru moștenitorii săi. El a păstrat însă secretul și nu i-a spus nimic fiului său. Abia în momentul în care s-a văzut pe patul de moarte, bărbatul i-a dezvăluit latifundiarului că i-a lăsat o avere impresionantă.

Pe patul de moarte mi-a spus: ți-am lăsat bani, moștenire din America o sută cincizeci de mii de dolari. Era un șoc. Nu îmi închipuiam că cineva poate să strângă atâția bani pe vremea aia.”, a scris Becali în cartea “Becali si politica”.

Atanase Becali a murit în 1989, dar patronul FCSB-ului are multe amintiri frumoase legate de tatal său. Milionarul a povestit că Tase Becali era o persoană de viață, populară și înconjurată mereu de prieteni.

Urmăriți Playsport.ro și pe