Modestul David Popovici a continuat declarațiile savuroase de la Budapesta. Ce a spus că se întâmplă cu el dacă „își ia lumea în cap”

Giosanu Catinca / 23.06.2022, 08:47
Modestul David Popovici a continuat declarațiile savuroase de la Budapesta. Ce a spus că se întâmplă cu el dacă „își ia lumea în cap”

David Popovici surprinde cu o nouă declarație savuroasă. Înotătorul român a reușit să devină campion mondial atât în proba de 200 de metri liber, cât și la 100 de metri liber. El a explicat ce obișnuiește să facă înainte de fiecare cursă și are încredere că nu i se va urca succesul la cap.

Reacție fabuloasă a lui David Popovici

David Popovici a cucerit miercuri medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Budapesta. Tânărul înotător a câștigat cursa de 100 de metri la photo finish, în 47:58.00.

Puștiul minune al României a declarat imediat după cursă că victoriile de la Budapesta nu îl vor influența în niciun fel.

Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine.

Vizualizez foarte mult cursele înainte şi îmi imaginez orice scenariu care se poate întâmpla. Îmi imaginez tot şi asta cred că mă ajută să fiu exact în momentul ăla şi să nu poată să mă ia absolut nimic prin surprindere. Mi-am imaginat o cursă bună, o cursă pe care o câştig, pentru că asta îmi doresc.”, a spus David Popovici, într-o declarație la TVR.

”Mă bucur că lumea m-a urmărit şi că s-a reuşit să se difuzeze şi la televizor”

Cu cele două victorii de la Budapesta, sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a reușit o performanță istorică.

David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.”, au scris reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român pe contul oficial de Facebook.

David Popovici a câștigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47.58 secunde, ceea ce reprezintă un nou record mondial la juniori. Tânărul a sărbătorit la final cu părinții săi. Aceștia au urmărit cursa din tribune.

M-am bucurat că s-a terminat şi că am reuşit să termin concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit şi că într-un final s-a reuşit să se difuzeze şi la televizor şi cu ocazia asta milioane de români au reuşit să se uite. Sper să nu exagerez şi să mă susţină. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Sper că v-aţi bucurat pentru mine, aşa cum m-am bucurat şi eu.”, a mai afirmat dublul campion mondial.

Luna viitoare, sportivul legitimat la Dinamo va evolua la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni.