Ce sumă încasează David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial în natație

Octavian Vasilescu 22.06.2022, 21:56
Ce sumă încasează David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial în natație

David Popovici (17 ani) a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, iar statul român îl va premia.

Conform AS.ro, Ministerul Sportului îl poate premia pe David Popovici cu 112.000 de lei pentru cele două medalii de aur, obținute în probele de 100 metri liber și 200 metri liber. Conform legii, el va încasa câte 56.000 de lei pentru fiecare medalie.

Câți bani încasează David Popovici pentru cele două medalii de aur

Asta înseamnă circa 22.000 de euro. De asemenea, CS Dinamo îl poate premia și ea suplimentar cu cel mult 50% din suma oferită de MTS. Președintele CS Dinamo a declarat acest lucru, în direct la emisiunea PlaySport Live:

David va avea o primă la revenirea în țară. Trebuie să onorăm acest titlu de campion mondial. Este o legislație în vigoare, cluburile acordă 50% din cuantumul pe care îl acordă Ministerul Sportului. Nu știu exact în euro cât câștigă David Popovici, el încasează banii în lei. Dacă familia va fi de acord, vom publica salariul său, nu este un secret.

Noi avem un contract ferm cu David pe 3 ani de zile. El are contractul încheiat până în 2024, la Jocurile Olimpice. Am luat în calcul atingerea pragului de senior. Salariul va evolua în funcția de vârsta pe care el o va avea atunci. Vrem să organizăm un eveniment pentru David Popovici. La revenirea în țară vom stabili detaliile, pe 26. Nu vrem să-l abatem de la pregătire pentru un eveniment. El mereu se concentrează pe rezultate. Până în 2024 este sub contract, nu poate pleca”, a spus Ionuț Popa, în direct la PlaySport Live.

Miercuri, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta. Acest succes vine la două zile după ce românul a triumfat în proba de 200 metri liber.

Din 1973 nu s-a mai întâmplat ca un sportiv să câștige medalia de aur la CM de natație în ambele probe, 100 metri liber și 200 metri liber! Jim Montgomery era ultimul care reușise această performanță, la Belgrad. Sportivul nostru a reușit acum această performanță incredibilă, la Budapesta.

David Popovici, lăudat de presa din străinătate

L’Equipe: „Maxime Grousset a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de natație, în proba de 100 metri liber. Francezul a fost învins de românul David Popovici, în vârstă de 17 ani. Am visat la o medalie de aur, dar Grousset a fost învins cu șase sutimi. Popovici a obținut medalia de aur, iar canadianul Joshua Liendo Edwards a completat podiumul”.

Marca: „Dublă istorică pentru tânărul David Popovici. Pentru prima oară din 1973 încoace, românul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit medalia de aur în probele de 100 metri liber și 200 metri liber. O finală de 100 metri liber este o cursă unică, nu se compară cu nimic. Presiunea nu-l afectează pe Popovici, care a câștigat pe final. Chiar dacă a arătat mai bine în semifinale, unde a avut un stil agresiv, Popovici a tranșat și finala. Întreaga lume a sportului îl consideră un star în ascensiune”

RMC Sport: „David Popovici a devenit al doilea cel mai tânăr campion mondial din istorie. Americanul Andy Coan rămâne lider în acest clasament. Maxime Grousset a ratat medalia de aur la numai șase sutimi, fiind învins de Popovici”.

Urmăriți Playsport.ro și pe