Moment unic în istoria Campionatului Mondial. Se va întâmpla la ultimul meci din grupe al Germaniei

Gabriel-Alexandru Ioniță 30.11.2022, 13:17
Moment unic în istoria Campionatului Mondial. Se va întâmpla la ultimul meci din grupe al Germaniei

Pentru prima dată în istoria Campionatului Mondial de fotbal masculin, un meci va fi arbitrat de o brigadă feminină. FIFA a anunțat că partida dintre Germania și Costa Rica, de joi, din ultima etapă a grupei E, va fi oficiată la centru de franțuzoaica Stephanie Frappart. Ea va fi ajutată la cele două margini de Neuza Back din Brazilia și de Karen Diaz din Mexic.

Stephanie Frappart, prima femeie-arbitru care oficiază un meci la Campionatul Mondial de fotbal masculin

În vârstă de 38 de ani, Stephanie Frappart a fost desemnată în trei rânduri cea mai bună femeie-arbitru a anului de către Federația Internațională pentru Istoria și Statistica Fotbalului (IFFHS). Ea a mai participat la un meci de la această ediție a Campionatului Mondial, însă din postura de arbitru de rezervă. S-a întâmplat la partida dintre Mexic și Polonia, din grupa C, încheiat la egalitate, scor 0-0.

Pe lângă Stephanie Frappart, în Qatar se mai află alte două arbitre de centru. Este vorba despre Yoshimi Yamashita din Japonia, respectiv Salima Mukansanga din Rwanda. Ele însă nu au fost incluse până în prezent în nicio brigadă la acest turneu final. De asemenea, pe lângă „asistentele” Neuza Back și Karen Diaz, în Qatar mai este prezentă în această postură și Kathryn Nesbitt din Statele Unite ale Americii.

Stephanie Frappart ar putea avea o misiune destul de dificilă la Costa Rica – Germania. Asta pentru că va fi un meci extrem de tensionat, în condițiile în care de el depind șansele nemților de a ajunge în optimile de finală. „Die Mannschaft” trebuie neapărat să câștige și apoi să spere că Japonia nu va învinge Spania, în celălalt meci din ultima etapă a acestei grupe. În caz contrar, naționala pregătită de Hansi Flick va fi eliminată încă din grupe, pentru a doua oară consecutiv la un Campionat Mondial, după ce s-a întâmplat în 2018, în Rusia, atunci când nemții erau chiar deținătorii en-titre ai marelui trofeu.

Contraperformanță pentru Istvan Kovacs în Qatar

Revenind la arbitri, Istvan Kovacs a primit a 7-a delegare la acest turneu final de Campionat Mondial. Românul de 38 de ani va face parte din brigada englezului Anthony Taylor la meciul dintre Croația și Belgia, care se va juca tot joi. El va fi însă arbitru de rezervă, așa cum a fost la toate cele 5 meciuri la care a fost delegat anterior. Și cum se va întâmpla și la meciul de miercuri dintre Arabia Saudită și Mexic. Astfel, Kovacs devine singurul „central” european „convocat” pentru acest Campionat Mondial care încă nu a apucat să „fluiere” la niciun meci.

Urmăriți Playsport.ro și pe