Momente unice cu Ilie Dumitrescu şi Bogdan Stelea la tragerea la sorți a Superligii. Cei doi au stârnit hohote de râs în sală

Dragos Stefanescu 01.07.2022, 20:38
Momente unice cu Ilie Dumitrescu şi Bogdan Stelea la tragerea la sorți a Superligii. Cei doi au stârnit hohote de râs în sală

În cursul zilei de vineri a avut loc tragerea la sorți a programului Superligii din sezonul 2022/2023. În cadrul acestui eveniment, Ilie Dumitrescu și Bogdan Stelea au oferit un moment inedit. Ce doi foști mari internaționali au stârnit hohote de râs în sală după ce au avut probleme cu desfacerea unei bile.

Ilie Dumitrescu și Bogdan Stelea, moment amuzant la tragerea la sorți a Superligii

În cursul zilei de vineri a avut loc tragerea la sorți pentru sezonul competițional 2022/2023. Cu această ocazie, oficialii LPF au anunțat că din sezonul viitor Liga 1 se va numi Superliga.

În cadrul acestui eveniment au fost invitați Ilie Dumitrescu și Bogdan Stelea. Cei doi foști mari internaționali au ajutat la extragerea bilelor din urne. La un moment dat, Ilie Dumitrescu a avut reale probleme cu una dintre bile, nereușind să o desfacă. În ajutorul său a sărit imediat Bogdan Stelea. În ciuda staturii sale imunătoare, cel poreclit ”Arnold” nu a reușit să deschidă bila cu pricina. Stelea a găsit însă rapid soluția și a spart cu podul palmei bila buclucașă, stârnind hohote de râs în sală. Ulterior, el i-a înmânat lui Ilie Dumitrescu biletul scos din bila respectivă, pe care era scris numele echipei Petrolul Ploiești.

Minge nouă pentru sezonul 2022/2023 din Superliga

În sezonul viitor Superliga va avea parte și de o minge nouă, asemănătoare celei folosite în sezonul trecut, dar mult mai viu colorată.

Mai exact, noua minge este marca Select și va avea culoarea albă cu inserții galbene, roșii și violet. Și în sezonul trecut de Liga 1 a fost folsită o minge a aceluiași producător. Această minge este folosită de mai mulți ani în campionatele din Olanda, Portugalia, Belgia, Suedia, Islanda și Germania. Totodată, Select este furnizorul oficial de mingi pentru Federația Daneză de Fotbal.

Eigil Nielsen, fostul portar al naționalei Danemarcei, este cel care a înființat compania Select în anul 1947. Acesta a cucerit împreună cu naționala nordică medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, din anul 1948. De-a lungul anilor, Select a devenit unul dintre cei mai importanți producători de mingi din lume.

Formatul Superligii a fost stabilit

Modul de desfășurare a Superligii va fi același ca și în stagiunea trecută. La startul sezonului s-au înscris 16 echipe, care vor juca 30 de etape, tur-retur, în sezonul regulat. La finalul acestuia, primele 6 vor merge în play-off, unde vor juca alte 10 etape, tur-retur. Celelalte 10 echipe vor merge în play-out, unde vor disputa doar 9 etape, deci doar turul.

Sezonul va fi întrerupt în perioada 13 noiembrie – 3 decembrie 2022, timp în care se va disputa faza grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar. Competiția va debuta pe data de 16 iulie și va beneficia de existența sistemului VAR. Prima partidă la care acesta va fi folosit va fi Supercupa României dintre CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe, care se va juca pe 9 iulie, de la 20:30, la Arad.

Urmăriți Playsport.ro și pe