Morăcănosul Mihai Stoichiță, intervenție nervoasă la tv: „M-ați sunat să-mi dați o lecție?”

Olteanu Ștefan / 18.06.2022, 00:07
Morăcănosul Mihai Stoichiță, intervenție nervoasă la tv: „M-ați sunat să-mi dați o lecție?”

Deranjat de criticile venite în valuri la adresa echipei naționale, Mihai Stoichiță a avut o intervenție nervoasă în direct, la TV. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal și-a exprimat public suportul față de selecționerul Edi Iordănescu și a ținut să infirme și câteva zvonuri din jurul naționalei.

Edi Iordănescu „face tot la echipa națională”, susține Mihai Stoichiță. Intervenție nervoasă la TV

Contactat pentru a avea o intervenție la TV, Mihai Stoichiță a avut o ieșire nervoasă încă din momentul în care a răspuns la apel. Cel mai probabil, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal știa că are de dat niște explicații pentru rezultatele dezastruoase obținute de echipa națională în Liga Națiunilor și și-a început discursul în felul următor:

Ce? M-ați sunat să îmi dați o lecție? Trebuia să oprim activitatea la echipa națională?”, și-a început Mihai Stoichiță discursul, la Digi Sport.

Ulterior, directorul tehnic a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o cu Edi Iordănescu și Răzvan Burleanu, discuție în urma căreia s-a stabilit viitorul selecționerului pe banca echipei naționale.

Am avut o discuție cu președintele FRF și Edi, pentru a vedea ce facem în continuare, pentru a nu ne minți. Accident nu mai este. Când te bate, Armenia, Georgia, Muntenegru și Bosnia, nu mai putem vorbi de accident. Trebuie analizată această situație.

Sunt măsurile logice pe care Edi trebuie să le ia, îi dăm credit în continuare. Chiar dacă sunt dureroase, asta e.

A fost o discuție lungă din care a ieșit că Edi are împuternicire, face tot la echipa națională, să vedem ce vom face.

Se poate să rămână Edi după cele două meciuri din septembrie. Eu nu am intervenit niciodată peste Edi.

Stabilim în comisia tehnică ce a lucrat omul acesta. Merită să meargă în continuare. Merită, pentru că este un profesionist. Este un om care știe fotbal. Are o școală sănătoasă, e maleabil. El schimbă și în timpul jocului. Dai un om afară pentru un joc. Nu e în regulă treaba asta. După părerea mea și Boloni este un antrenor excepțional. Atât lui Contra, cât și lui Mirel li s-au propus să continue la națională.

Modul în care se comportă, modul cum pregătește echipa pentru meci, cum vorbește cu jucătorii, se poate să nu aibă rezultate.

Singurul care face raportul este Edi Iordănescu. Chiar dacă sunt niște decizii dure ale comisiei, nu are ce să facă Edi. El este principalul om care va lua decizii la echipa națională”, a mai adăugat Stoichiță.

„Înțepături” către jucători. „Dacă-ți vin și acuză oboseală, ce faci?”

În continuare, directorul tehnic a dezvăluit că jucătorii s-au plâns de oboseală după victoria la limită cu Finlanda, scor 1-0. Meciul cu nordicii a fost al treilea din cele patru programate în luna iunie. Ulterior, a venit coșmarul cu Mungenegru din Giulești, scor 0-3.

După meciul cu Finlanda, s-au acuzat oboseli. Dacă-ți vin jucători care acuză oboseală, ce faci?

Ne vedem după Campionatul European al celor mici și vom discuta ce se va întâmpla. Este ilogic să fac eu raport înaintea antrenorului. Pentru prima reprezentativă mie mi se pare corect ca el să vină cu raportul. Raportul meu există, dar nu știu cât ne va ajuta să câștigăm următoarele două meciuri. Acum sunt altele”, a mai declarat Mihai Stoichiță.

În încheiere, oficialul FRF a ținut să precizeze că Edi Iordănescu nu a vrut să plece de pe banca echipei naționale, deși după eșecul rușinos cu Muntenegru, selecționerul lăsa de înțeles că ia în considerare și această posibilitate.

Nu este adevărat că Edi a vrut să plece. Noi ne-am reafirmat sprijinul. El își dorește foarte mult să se impună la echipa națională. Prea mult am început să stăm la mâna norocului.

E foarte clară analiza și trebuie să luăm niște măsuri ferme, care vor implica și durere.

Cred că noi trebuia să începem mult mai timpuriu reconstrucția la echipa națională, ne-am mulțumit cu generațiile anterioare. Mă refer care poate da roade acum.

Probleme de disciplină nu au existat, chiar am fost impresionat de Edi pentru că este un tip mai dur. Așa că nu este vorba de niciun act de indisciplină”, a mai spus Stoichiță.