S-au identificat vinovații din coșmarul cu Muntenegru: „Nu le pasă! Vin să facă turism în România!” Cum au scăpat Edi Iordănescu și FRF

Robert Zanfir 15.06.2022, 18:48
S-au identificat vinovații din coșmarul cu Muntenegru: „Nu le pasă! Vin să facă turism în România!” Cum au scăpat Edi Iordănescu și FRF

Dănuț Lupu (55 de ani) este convins că vinovați pentru rezultatele dezastruoase ale naționalei NU sunt Edi Iordănescu sau Răzvan Burleanu, ci doar jucătorii. Fostul mare mijlocaș al naționalei are și un exemplu: Alex Maxim, care impresionează în Turcia, dar dezamăgește constant între „tricolori”.

Ce caută vinovați. Rușinea cu Muntenegru a produs un val de critici fără precedent în rândul suporterilor naționalei. „Tricolorii” sunt pe ultimul loc al grupei, în Liga Națiunilor. Riscă să retrogradeze în al treilea eșalon valoric, dacă nu se va întâmpla o minune în toamnă. Cu Finlanda, în deplasare, și cu Bosnia, acasă, sunt ultimele două partide ale României în această campanie fulger.

Dănuț Lupu a identificat vinovații din coșmarul cu Muntenegru

Dănuț Lupu nu crede că Edi Iordănescu este vinovat. Fanii prezenți pe stadionul Rapid au cerut demisia selecționerului, dar și a lui Răzvan Burleanu. Fostul mijlocaș apreciază curajul de care a dat dovadă tehnicianul când a spus DA ofertei din partea FRF.

„Trebuie să vă spun un lucru: noi suntem specialişti în critici. Eu unul nu l-aş critica pe Edi Iordănescu, dimpotrivă, l-aş felicita pentru că a avut curajul să preia echipa naţională în condiţiile în care a fost ultimul antrenor ofertat de către Federaţie.

Toţi ceilalţi au refuzat să vină pentru că şi-au dat seama că nu se poate face nimic în condiţiile de faţă. Edi a crezut că poate să ducă România într-o anumită poziţie. De vină pentru ce se întâmplă azi în fotbalul românesc nu e Federaţia! Şi pentru că şi eu sunt implicat, din nou, în fenomen vă spun că vinovăţia principală stă la cluburi.

Federaţia ia ceea ce are mai bun un club, iar dacă noi nu livrăm nimic de calitate, nu ai ce să iei”, a declarat Dănuț Lupu pentru Orange Sport.

Lupu: „Pur și simplu nu le pasă!”

Dănut Lupu are și un exemplu elocvent. Spune că Alex Maxim reușește să impresioneze într-un campionat puternic, precum cel al Turciei, dar că dezamăgește de fiecare dată în tricoul naționalei.

„Dacă la nivelul cluburilor nu vor fi promovaţi jucători români putem uita de valoare la echipa naţională! E ca şi cum eu v-aş spune acum să construiţi o casă din apă, nici măcar din nisip, pentru că măcar din nisip mai iese ceva, dar din apă nimic.

Am văzut că se vorbeşte de faptul că România nu are jucători de valoare. Eu zic altfel, cum e Maxim, care evoluează într-un campionat puternic precum cel al Turciei. Doar că atunci când aceşti jucători sunt convocaţi la naţională au senzaţia că vin să facă turism în România, îşi mai văd şi ei copiii, familiile, prietenii, rudele.

Cam asta este naţionala României de astăzi. Pur şi simplu nu le pasă! Noi când jucam pentru România tremura tricoul ăla pe noi când ni se cânta imnul, acum, lucrurile sunt total diferite! Plus că vă mai spun ceva noi niciodată nu am fost un popor războinic, nu am ştiut să ne batem pentru nimic. Ne-am trădat conducătorii, i-am vândut, e în firea noastră să fim aşa! Când cluburile vor livra jucători de calitate, jucători valoroşi, atunci vom putea vorbi şi de o naţională care să înceapă să conteze!”, a mai declarat Lupu.

România, în Liga Națiunilor

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1, Muntenegru – ROMÂNIA 2-0
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0, Finlanda – Muntenegru 2-0
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina 1-1, ROMÂNIA – Finlanda 1-0
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda 3-2, ROMÂNIA – Muntenegru 0-3
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Clasament Grupa 3, din Liga B:

1. Bosnia&Herțegovina – 8 pct.
2. Muntenegru – 7 pct.
3. Finlanda – 4 pct.
4. România – 3 pct.