Motiv de neliniște pentru Gigi Becali! Un patron din Liga 1 îl concurează la capitolul avere. “Se apropie”

Moldoveanu Camelia 07.07.2021, 18:08
Motiv de neliniște pentru Gigi Becali! Un patron din Liga 1 îl concurează la capitolul avere. “Se apropie”

Gigi Becali este la un pas să fie detronat de un alt patron din Liga 1. La capitolul avere, finanțatorul FCSB s-ar putea să coboare de pe primul loc. Care sunt cei mai bogați oameni care conduc fotbalul din România.

Cine „atentează” la titlul de cel mai bogat om din fotbal. Gigi Becali ar putea fi depășit

Patronul FCSB, Gigi Becali, este considerat omul cel mai potent financiar din fotbalul românesc. Se estimează că acesta ar avea în conturi între 350 și 400 de milioane de euro, bani strânși din mai multe domenii în care latifundiarul din Pipera are afaceri.

Cu toate că până acum se știa faptul că pe locul doi ar fi Ioan Niculae  (300-400 de milioane de euro), patronul Astra Giurgiu, se pare că altcineva îi face concurență lui Gigi Becali. În fotbal mai investesc consistent și: Neluțu Varga, Gică Hagi, Adrian Mutu, Ciprian Marica și alții.

Dumitru Dragomir susține cu tărie că Mihai Rotaru s-ar putea să-l depășească în topul celor mai bogați oameni din fotbal pe Gigi Becali. Patronul Universității Craiova și-a construit imperiul datorită imobiliarelor, agriculturii și energiei.

Are foarte mulţi bani şi ăsta, Mihai Rotaru, de la Universitatea Craiova. Se apropie, din punct de vedere al finanţelor, chiar de Gigi Becali. A făcut ceva extrordinar la Craiova acolo […] Ştiu ce zic, nu vorbesc prostii. Rotaru stă şi el foarte bine financiar”, a spus Dumitru Dragomir pentru Pro TV.

Poker cu instanțele sportive

În ultimul an patronul celor de la FCSB a pierdut nu mai puțin de 350.000 de euro în procesele intentate de foști jucători ai clubului. Astfel, atacantul polonez Gikiewicz a făcut o reclamație la FIFA. Motivul îl reprezintă măsurile represive la care a fost supus din partea lui Gigi Becali. Forul mondial i-a dat dreptate jucătorului polonez, iar Becali a fost găsit vinovat de mai multe practici de bullying, intimidare și presiuni psihologice. În urma acestei decizii patronul FCSB-ului trebuie să-i plătească lui Gikiewcz suma de 103.000 de euro.

Bogdan Planic este un alt fotbalist care a reușit să câștige un proces împotriva lui Gigi Becali. Motivele invocate de stoperul sârb sunt tot practicile abuzive pe care le-a folosit patronul FCSB-ului. Diferendul dintre cei doi a pornit în primăvara anului trecut.

Gigi Becali este bun de plată

Din cauza pierderilor cauzate de pandemia de coronavirus jucătorilor de la FCSB li s-a propus o diminuare salarială. Planic n-a acceptat această propunere, după care a putut să rupă unilateral contractul fiindcă n-a fost plătit 2 luni. A notificat clubul, după care, conform regulamentelor FIFA în privința jucătorilor străini, acesta putea pleca. În privința tuturor punctelor pe care le-a invocat, sârbul a primit câștig de cauză din partea Camerei de Soluționare a Litigiilor aparținând forului de la Zurich.

Astfel Planic are de primit de la Gigi Becali următoarele sume de bani: 26.000 de euro din restanțe salariale, 1.800 de euro din chirii, prevăzute în contract iar FCSB nu le-a mai achitat, 96.000 de euro din salariile rămase din contractul cu FCSB și 45.000 de euro care reprezintă 3 salarii compensatorii, conform unui articol din regulamentul FIFA în astfel de cazuri.

Urmăriți Playsport.ro și pe