Motivul incredibil pentru care Ion Țiriac nu vrea să aducă turneul de tenis la București! Ce legătură are Jandarmeria

Gabriel Peneș 04.03.2021, 16:52
Motivul incredibil pentru care Ion Țiriac nu vrea să aducă turneul de tenis la București! Ce legătură are Jandarmeria

Motivul incredibil pentru care Ion Țiriac nu vrea să aducă turneul de tenis la București! Ce legătură are Jandarmeria cu situația de la Arenele BNR. Fosta competiție „Năstase-Țiriac Trophy” a fost mutată din 2017 în Budapesta. Din acest an, ea va avea loc la Belgrad.

Motivul incredibil pentru care Ion Țiriac nu vrea să aducă turneul de tenis la București!

Din 1993 până în 2016, Arenele BNR au găzduit unul dintre cele mai importante turnee din Europa de Est. Din 2017, Ion Țiriac, patronul competiției, l-a mutat în Budapesta. Motivul incredibil pentru care Ion Țiriac nu vrea să aducă turneul de tenis la București! Totul a început cu refuzul BNR de a ceda complexul sportiv autorităților locale sau centrale, pentru a putea fi reabilitate. Vreme de 13 ani, mari jucători ai lumii au participat la turneul ATP World Tour 250.

Croatul Goran Ivanisevici, fostul număr 1 mondial, a câștigat prima ediție a turneului, în 1993. Printre alți laureați s-au numărat austriacul Thomas Muster, alt fost lider mondial, spaniolul David Ferrer, ex-loc 3 ATP sau bulgarul Grigor Dimitrov. Ion Țiriac (81 de ani), deținătorul licenței turneului ATP, nu vrea să audă de readucerea competiției la Arenele BNR. Motivul este unul neverosimil.

Motivul incredibil pentru care Ion Țiriac nu vrea să aducă turneul de tenis la București! Ce legătură are Jandarmeria
Motivul incredibil pentru care Ion Țiriac nu vrea să aducă turneul de tenis la București!/Sursa foto: telekomsport.ro

Ce legătură are Jandarmeria

George Cosac, fost șef al FRT, a explicat motivul pentru care Ion Țiriac nu readuce turneul de tenis la București. În complexul sportiv nu se poate intra dacă nu te lasă jandarmul de la intrare.

Au fost discuții la nivel mult mai înalt despre Arenele BNR, între ministrul Sportului și domnul guvernator, Ion Țiriac și Ilie Năstase. Din păcate nu s-a ajuns la un consens! Din câte știu, Banca Națională a României nu are ca obiect de activitate, printre altele, și domeniul sportiv. Neavând domeniul sportiv, este greu să investească și să renoveze arenele. Noi am avut numeroase demersuri și întâlniri, dar ele sunt în proprietatea băncii și ca să poți intra în Parcul cu Platani trebuie să treci de jandarmul de la intrare”, a spus Cosac la GSP Live.

Arenele BNR se află în continuare în stare de degradare. Ion Țiriac și Federația Română de Tenis au primit interzis în complexul sportiv din Cotroceni! Ruptura s-a produs după ce Banca Națională a României a refuzat să cedeze Arenele BNR autorităților locale sau centrale, pentru a putea fi reabilitate.

Turneul denumit „Openul Ungariei” a avut loc la Budapesta în perioada 2017-2019, mutându-se la Belgrad începând cu luna aprilie 2021! Asociația Tenismenilor Profesioniști (ATP) a anunțat că Țiriac a ajuns la un acord în acest sens cu Djordje Djokovic, fratele marelui campion Novak Djokovic. Acesta va fi directorul turneului patronat de Ion Țiriac.