Spectatorii revin pe stadioane. Ministrul Eduard Novak a dezvăluit când va fi posibil acest lucru

Giosanu Catinca / 02.03.2021, 11:42
Spectatorii revin pe stadioane. Ministrul Eduard Novak a dezvăluit când va fi posibil acest lucru

Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak, a vorbit despre mult aşteptata reîntoacere a fanilor pe stadioane. Oficialul a fost întrebat, din nou, despre o posibilă revenire a suporterilor pe stadioanele din Romania. Asta, în condițiile în care, în curând, se va împlini fix un an de când pandemia de coronavirus a interzis accesul fanilor în tribune.

Spectatorii revin pe stadioane

Eduard Novak, ministrul sportului, a anunțat când vor putea reveni spectatorii pe stadioanele din România.

Reamintim faptul că ultimul meci cu fani în tribune a fost în Liga 2, la partida dintre Csikszereda si Petrolul Ploiesti. Respectivul meci s-a jucat în data de 8 martie. La partida disputată între Csikszereda și Petrolul Ploiești, câștigată de „găzari”, au fost prezenți în tribune în jur de 1.000 de suporteri.

De asemenea, omul din fruntea Ministerului Tineretului și Sportului a discutat despre posibilitatea ca testele rapide să fie introduse în fotbal pentru a fi folosite în detrimentul celor de tip PCR.

Spectatorii revin pe stadioanele din Romania. Anunțul făcut de Carol-Eduard Novak
Spectatorii revin pe stadioanele din Romania. Anunțul făcut de Carol-Eduard Novak

Ministrul Eduard Novak a dezvăluit când va fi posibil acest lucru

Deși se împlinește curând un an de la izbucnirea pandemiei în România, dar și de la ultimul meci disputat cu spectatori în tribune, ministrul Novak exclude posibilitatea revenirii suporterilor pe stadioane prea curând. Acesta a motivat situația epidemiologică din țară.

Totodată, ministrul a dezvăluit că se lucrează la introducerea în fotbal a testelor rapide în detrimentul celor de tip PCR. Scopul este de a ajuta din punct de vedere financiar cluburile sportive.

Presiunea este din ce în ce mai mare. Din partea mea, mâine ar putea să se întoarcă. Dacă vedem exemplele de afară, nu este deschis nimic. Şi cumva trebuie să ne raportăm. Hai să luăm pas cu pas. Acum ne zbatem să trecem de la PCR  la teste rapide, ca să uşurăm puţin bugetele echipelor sportive şi ale federaţiilor. Şi mai încolo, peste două, trei luni, să vedem cum va evolua pandemia. Poate reuşim într-un anumit procent să aducem spectatorii înapoi.”, a declarat Novak, potrivit TV Telekom Sport.

Afirmațiile au fost făcute la Sala Polivalentă, acolo unde se pregăteau sportivele de la CSM București.