Motivul pentru care jucătorii din România nu rezistă în campionatul din Coreea de Sud: „Îi venea să plângă după câteva antrenamente”

Ștefănescu Dragoș / 27.06.2022, 17:51
Motivul pentru care jucătorii din România nu rezistă în campionatul din Coreea de Sud: „Îi venea să plângă după câteva antrenamente”

Daniel Popa s-a despărțit după doar trei luni de formația Daejeon Hana Citizen. Atacantul nu s-a adaptat rigorilor din campionatul coreean și va reveni în Liga 1. Ionel Dănciulescu și impresarul Bogdan Apostu au explicat de ce jucătorii români nu se adaptează la fotbalul din Coreea de Sud.

De ce nu se adaptează fotbaliștii români în Coreea de Sud

În urmă cu câteva zile, Daniel Popa (26 de ani) s-a despărțit de Daejeon Hana Citizen, echipă la care a evoluat doar trei luni. Atacantul nu s-a acomodat în Coreea de Sud și a jucat doar 9 meciuri, fără să înscrie vreun gol.

Eșecul lamentabil al lui Popa la formația Daejeon Hana Citizen a reaprins discuțiile despre adaptabilitatea fotbaliștilor români în fotbalul din Coreea de Sud. În cadrul unei emisiuni TV, Ionel Dănciulescu și Bogdan Apostu au dezbătut această problemă. Fostul mare atacant dinamovist a subliniat că disciplina extrem de riguroasă și forma fizică sunt obligatorii în fotbalul coreean.

Coreea este o ţară complicată pentru un jucător român. Acolo dacă nu eşti dispus la efort, la o disciplină fantastică, să nu stai bine din punct de vedere fizic, n-am cum să faci faţă. Şi mental, şi mental”, a spus Ionel Dănciulescu la Digi Sport.

Impresarul Bogdan Apostu a povestit prin ce a trecut Sergiu Buș în perioada în care a jucat pentru Seongnam FC. Fotbalistul a avut momente foarte grele din cauza celor patru antrenamente zilnice pe care le făcea la formația coreeană.

Este fabulos dacă a stat un an. Eu l-am avut pe Sergiu Buş care a stat un an. Sergiu făcea patru (n.r. antrenamente pe zi).  Dar, credeţi-mă, îmi spunea la un moment dat că îi vine să plângă, efectiv. Şi Sergiu Buş este un jucător puternic. Adică nu cedează. E greu, mentalitate total diferit de a noastră. Cultura diferită, totul este diferit”, a declarat Bogdan Apostu.

Daniel Popa a încasat o mică avere în cele trei luni petrecute în Coreea de Sud

În ciuda faptului că a jucat foarte puțin pentru Daejeon Hana Citizen, Daniel Popa are măcar satisfacția financiară. Pentru cele trei luni petrecute în Coreea de Sud, atacantul român a primit în total suma de 60.000 de euro. Acum, el se pregătește de revenirea în Liga 1, competiție în care a arătat o formă foarte bună înainte de transferul în Asia.

Mult succes! Înțelegerea dintre jucătorul Popa și Daejeon Hana Citizen s-a încheiat, din păcate. Îi dorim lui Popa toată fericirea și norocul în continuare. Mulțumim!”, au anunțat sud-coreenii pe rețelele de socializare, după despărțirea de Daniel Popa..