Mutarea surpriză pentru postul de selecționer al naționalei feminine de handbal. Cine va pregăti România

Catinca Giosanu 12.01.2021, 20:55
Mutarea surpriză pentru postul de selecționer al naționalei feminine de handbal. Cine va pregăti România

S-a aflat cine va fi noul selecționer al naționalei feminine de handbal. Antrenorul ar putea primi un contract până la finalul Campionatului Mondial din decembrie.

Cine va fi noul selecționer al naționalei feminine de handbal

Adrian Vasile a primit marți, în cadrul ședinței Comisiei Tehnice, cele mai multe voturi pentru a deveni noul selecționer al naționalei feminine. Cel mai probabil, el va primi un contract până la finalul Campionatului Mondial din decembrie.

În urma ședinței Comisiei Tehnice – Sucomisia senioare s-a stabilit faptul că România va avea o nouă bancă tehnică. La ședință au participat mai mulți antrenori din Liga Florilor. Cei care nu au putut fi prezenți din varii motive, și-au expus părerile în regim online.

Federația Română de Handbal a convocat staff-ul naționalei prezent la Euro 2020 și antrenorii din campionat pentru a face analiza ultimului turneu final, pentru a dezbate situația actuală în care a ajuns naționala feminină. De asemenea, antrenorii au identificat soluții urgente în vederea abordării calificărilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Reamintim faptul că acestea au fost reprogramate pentru 19-21 martie.

Mutare surpriză pentru selecționerul naționalei de handbal feminin
Mutare surpriză pentru selecționerul naționalei de handbal feminin

Care au fost principalele subiecte dezbătute la ședința de la Brașov

În cadrul ședinței Comisiei Tehnice, selecționerul Bogdan Burcea a vorbit despre ce s-a întâmplat la Campionatul European din Danemarca.

Totodată, s-a făcut o paralelă între Campionatul Mondial din 2019 și Campionatul European din 2020, dar concluzia generală a fost că naționala feminină este în cădere. La fiecare competiție, România a terminat pe locul 12.

De asemenea, s-a ridicat problema că România are puține jucătoare care evoluează constant la nivel de cupe europene au fost câteva din problemele semnalate și că Liga Florilor este întrecerea cu cele mai puține jocuri interne.

Spre finalul întâlnirii de la Brașov, s-a trecut la discuții vizavi de banca tehnică. Dacă echipa națională de handbal ar trebui să continue cu Bogdan Burcea sau este nevoie o nouă schimbare. Inițial s-a votat dacă antrenorul de la SCM Craiova trebuie să rămână. A fost un vot 5-12.

De menționat este faptul că Bogdan Burcea a susținut că va accepta să rămână la naționala României cu o condiție. El a cerut un contract pe o perioadă de 3 ani, pentru a avea timp să reconstruiască echipa națională. În ciuda dorinței lui, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a explicat că acest lucru nu este cu putință.

”Viitorul selecționer va primi în primă fază un contract până la încheierea calificărilor pentru Mondialul din 2021, programate la scurt timp după calificările pentru Jocurile Olimpice. În cazul în care naționala feminină se califică la turneul final din Spania, programat în decembrie 2021, atunci contractul se prelungește automat până la sfârșitul anului! Opinia generală a antrenorilor a fost însă aceeași, că noul antrenorul – indiferent de numele lui – ar trebui să primească o șansă pe 3 ani, pentru că identificarea unor soluții într-un timp atât de scurt este foarte dificilă.”, așa sună varianta propusă de președintele FRF, conform ProSport.ro.

Spre deosebire de celelalte persoane propuse de către membrii Comisiei Tehnice, Adrian Vasile a primit 8 voturi. Astfel, el a devenit principalul favorit pentru preluarea echipei naționale. Este foarte probabil ca această numire să fie oficializată în perioada imediat următoare.

Urmăriți Playsport.ro și pe