Napoli are un nou antrenor. L-a antrenat sezonul trecut pe Cristiano Ronaldo

George Drafta 15.06.2023, 23:55
Napoli are un nou antrenor. L-a antrenat sezonul trecut pe Cristiano Ronaldo

După ce era Spallettii s-a încheiat brusc după un sezon de excepţie, Napoli a anunţat numele viitorului şef al băncii tehnice pentru stagiunea următoare.

Napoletanii vor fi conduşi de Rudi Garcia. Aşa cum toate zvonurile indicau în ultimele zile. Anunţul venirii francezului a fost făcut pe contul oficial al clubului de pe o reţea de socializare.

”Rudi Garcia este noul antrenor al lui Napoli. Bine ai venit, Mister”, a fost mesajul de întâmpinare pentru tehnicianul care era liber de contrat din luna aprilie. Antrenorul de de 59 de ani plecase de pe banca celor de la Al Nassr. Acolo unde l-a avut câteva luni sub comandă şi pe Cristiano Ronaldo.

Sursă foto: Imago / Balkis Press/ABACAPRESS.COM
Sursă foto: Imago / Balkis Press/ABACAPRESS.COM

Însă parcursul său în ultima parte a sezonului i-a determinat pe şefii saudiţilor să renunţe la serviciile sale. Fusese prima experienţă în afara Europei pentru Rudi Garcia care mai pregătise până la acel moment doar echipe din Franţa şi Italia.

În peninsulă a antrenat-o pe AS Roma, iar în anii petrecuţi în Cetatea Eternă a ajuns cu gruparea capitolină inclusiv în Liga Campionilor. Şansă pe care francezul o va avea şi la Napoli, echipă pe care o preia din postura de cmpioană a Italiei.

Presiune pentru noul ales

Sezonul făcut de napoleteni îl obligă pe noul principal. Osimhen & Co nu au avut rival în stagiunea recent încheiată reuşind să cucerească din nou titlul după o pauză de 33 de ani la distanţă mare de urmăritoarele sale. Iar suporterii aşteaptă ca echipa să arate la fel de bine şi în campionatul viitor, chiar şi în condiţiile în care concurenţa va fi una dură.

Deşi a antrenat opt echipe de-a lungul carierei sale, Rudi Garcia a câştigat doar două trofee. Ambele în perioada în care se afla la Lille. Şi-a trecut în palmares titlul cu roş-albii în sezonul 2010-2011, doar al doilea în istoria clubului înfiinţat în 1944.

Urmăriți Playsport.ro și pe