Năstase sr., bătut crunt de foști sportivi de la Dinamo! Evenimentele s-au petrecut pe când Ilie avea doar 12 ani

Moldoveanu Camelia 28.01.2022, 09:29
Năstase sr., bătut crunt de foști sportivi de la Dinamo! Evenimentele s-au petrecut pe când Ilie avea doar 12 ani

Ilie Năstase a dezvăluit un episod cumplit care i-a marcat întreaga copilărie. Fostul lider ATP a rămas cu o ură față de sportivii clubului Dinamo. Întâmplarea a avut loc pe când primul lider ATP avea doar 12 ani.

Liderul ATP a fost marcat toată viața de acest episod

Primul lider mondial al tenisului masculin a trecut în copilărit printr-un episod îngrozitor. Năstase sr. a fost trimis după gratii timp de șase luni pentru o faptă pe care nu a comis-o. Din nefericire, fostul jucător de tenis nu a avut ce mânca în perioada în care capul familie se afla după gratii.

Se pare că tatăl lui Ilie Năstase a fost bătut în închisoare de către polițiști, dar și de foști sportivi ai clubului Dinamo. Încă din copilărie, Nasty a știut că-și dorește să stea cât mai departe de „câinii roșii”.

Tatăl meu lucra la Banca Națională, era polițist acolo și colecta banii din toată țara. Din tot Bucureștiul. Era cu mașina, cu polițistul după el. Se ducea, colecta banii și îi ducea la Banca Națională. În anul 1962, cred, a fost acel jaf… s-a dat o lovitură și au stat și prin pușcărie vreo șase luni, că nu îi prindeau pe ăia care au jefuit.
Când i-a găsit pe hoți, le-a dat drumul. Dar au suferit mult. Eu aveam 12-13 ani. M-a afectat mult, nu aveam ce mânca… atunci așa era sistemul, până nu îi prind, tu ești vinovatul.

I-au bătut rău de tot milițienii ăștia în pușcărie. De atunci am eu boală pe milițienii ăștia, pentru că l-au bătut pe tata degeaba. Nu numai atât, l-au bătut și niște sportivi de la Dinamo. Foști boxeri, luptători. Mi-a rămas în minte treaba asta că nu am ce căuta cu cei de la Dinamo, să mă împrietenesc.

Eu sunt stelist, sunt în Armată, dar nu toți sunt milițieni răi. Așa s-a întâmplat… îi aducea pe sportivi pentru că știau unde să le dea, le dădeau la ficat, lovituri de astea ca să nu rămână urme”, a mai spus Năstase, într-o discuție găzduită de podcastul lui Ștefan Mandachi.

Iline Năstase, în conflict cu Elena Ceaușescu

Fostul mare tenismen, Ilie Năstase, a amintit un episod interesant petrecut la finala de Cupa Davis, România – SUA 2-3, în 1972. El  a fost acuzat că ar fi „vândut” meciul americanilor. Ulterior, Elena Ceaușescu l-a luat la întrebări pe fostul mare sportiv despre această posibilitate.

Am fost acuzat în ’72, că am vândut meciul la americani și când am coborât de la Ministerul de Interne, mă grăbeam spre aeroport, am văzut o femeie care stătea pe un zid rezemată și mi-a spus: „Flăcăule, bună, unde te grăbești?”. Mă uit, era Ceaușeasca.

Doamnă, mă duc că pleacă avionul…Stai liniștit că nu pleacă avionul. Vreau să-ți spun că eu și cu Nicu știm că tu nu ai vândut meciul du-te liniștit unde ai de dus…și am plecat.”, a spus Ilie Năstase, într-o intervenție la România TV.

Urmăriți Playsport.ro și pe