O națională calificată la Jocurile Olimpice vine în pregătire la București! Va juca două partide amicale contra României

Mihai Cheles / 05.07.2021, 11:15
O națională calificată la Jocurile Olimpice vine în pregătire la București! Va juca două partide amicale contra României

O națională olimpică vine-n cantonament în România, cu doar câteva săptămâni înainte de turneul final! Au perfectat și două partide de verificare, ambele împotriva echipei similare a României.

O națională calificată la Jocurile Olimpice vine în pregătire la București! Va juca două partide amicale contra României

Echipa națională olimpică a Arabiei Saudite, calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ales să-și stabilească un cantonament în România, înainte de a zbura spre Japonia. Potrivit presei din Arabia Saudită, selecționerul echipei, Saad Al-Shehri, va anunța marți, 6 iulie, lotul complet de jucători pe care se va baza la turneul final.

Astăzi, arabii vor întâlni naționala olimpică a Ugandei, într-o partidă de verificare. A doua împotriva africanilor. Prima s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Marți, jucătorii au liber din partea antrenorilor, iar miercuri este programat zborul către România. Aici, saudiții vor finaliza faza a cincea și ultima a programului de pregătire pentru Jocurile Olimpice.

Presa din Arabia Saudită anunță că va fi pus la dispoziție un avion privat, pe înserat, care ar urma să aterizeze câteva ore mai târziu în capitala României, București. De asemenea, sâmbătă, 10 iulie, și marți, 13 iulie, reprezentativa Arabiei Saudite își va măsura forțele cu echipa similară a României, în alte două partide de verificare. Ultimele înainte de Tokyo.

În Japonia, naționala Arabiei Saudite va face parte din Grupa D, alături de Brazilia, Germania și Coasta de Fildeș.

„Nu ne temem de Brazilia. Nu ne gândim la forța pe care o au Brazilia sau Germania, și doar că ne prezentăm și jucăm în numele Arabiei Saudite. Ambiția noastră este să jucăm toate cele trei meciuri cu gândul la victorie”, a declarat Khaled Al-Ghannam (20 de ani), mijlocaș legitimat la Al-Nassr.


Mirel Rădoi nu permite accesul la partidele cu Arabia Saudită

Cele două meciuri de pregătire pică într-un moment excelent pentru Mirel Rădoi. Acesta mai are de analizat anumite aspecte ale echipei, în ceea ce privește planul tehnico-tactic.

Meciurile nu vor transmise și nu vor avea spectatori, dar Federația Română de Fotbal și-a luat angajamentul că vor oferi un rezumate video și galerii foto după aceste partide. Jocurile se vor disputa la Mogoșoaia.

Pe 15 iulie, naționala Arabiei Saudite va pleca din România, direct spre Tokyo – Japonia.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice:

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB).

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan (liber).

MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Antonio Sefer (Rapid), Eduard Florescu (FC Botoșani).

ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

Programul României la Jocurile Olimpice

22 iulie: Noua Zeelanda – Coreea de Sud, Honduras – România (ora 14:00, ora României)
25 iulie: Noua Zeelanda – Honduras, România – Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)
28 iulie;  România – Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud – Honduras