Naționala de handbal a României este ajutată de pandemie! Cum pot ajunge „tricolorele” la Jocurile Olimpice

Gabriel Peneș / 20.03.2021, 09:19
Naționala de handbal a României este ajutată de pandemie! Cum pot ajunge „tricolorele” la Jocurile Olimpice

Naționala de handbal a României este ajutată de pandemie! În acest week-end are loc la Podgorica, în Muntenegru, unul dintre turneele preolimpice la handbal feminin. „Tricolorele” sunt într-o grupă dificilă, alături de campioana europeană en-titre, Norvegia și selecționata țării gazdă. Primele două clasate din grupa de 3 echipe își asigură biletele pentru Olimpiada de la Tokio.

Naționala de handbal a României este ajutată de pandemie!

Astăzi și mâine, Cristina Neagu &Co își joacă șansa participării la Olimpiada de Vară de la Tokio. Naționala de handbal a României este ajutată de pandemie! Mini-turneul preolimpic are loc la Podgorica, în Muntenegru. Contracandidatele româncelor sunt selecționatele Norvegiei și Muntenegrului, țara gazdă. Din cauza restricțiilor sanitare impuse de pandemie, partidele se vor desfășura fără public. Aceasta este o veste bună pentru „tricolore”, presiunea tribunei fiind teribilă la meciurile din Muntenegru. Un avantaj pe care gazdele nu-l vor mai avea.

Într-adevăr, aportul pe care l-ar fi adus fanii din Muntenegru ar fi contat enorm pentru ei. Noi vrem să facem tot ce depinde de noi pentru a crea energie bună în jurul băncii noastre, să ne auzim doar noi pe noi, în timpul meciurilor“, a comentat selecţionerul Adi Vasile, conform adevarul.ro.

Naționala de handbal a României este ajutată de pandemie! Cum pot ajunge „tricolorele” la Jocurile Olimpice
Naționala de handbal a României este ajutată de pandemie! Cum pot ajunge „tricolorele” la Jocurile Olimpice. Antrenorul Adi Vasile va debuta pe banca naționalei feminine

Cum pot ajunge „tricolorele” la Jocurile Olimpice

Adrian Vasile a fost numit antrenorul echipei naționale în 19 ianuarie. Acum practic, el se află la debutul ca „principal” pe banca tehnică a „tricolorelor”. El este, totodată, și tehnicianul celor de la CSM București.

E săptămâna muncii de patru-cinci ani! Dorinţa e foarte mare să ne calificăm la Tokyo. Pentru mine e un vis să fiu antrenorul naţionalei României şi să fim la Olimpiadă, e visul pentru care muncim zi de zi, minut de minut. Fetele sunt foarte concentrate, conştiente şi pregătite. Cel mai important e primul meci, cu Norvegia, joc pe care ne dorim să-l câştigăm“, a adăugat Adi Vasile, conform sursei citate.

Ieri, în primul meci al grupei, Muntenegru a învins, surprinzător, Norvegia, campioana europeană en-titre, cu 28-23. Aceasta face ca partida României de astăzi să fie deja decisivă pentru calificare. Cristina Neagu și colegele ei vor întâlni Norvegia, de la ora 20.30. În cel de-al doilea duel, de duminică, 21 martie, de la ora 17.00, adversară ne va fi naționala țării gazdă, Muntenegru.

Dacă înving, astăzi, Norvegia, fetele noastre vor fi deja calificate la Olimpiadă. În cazul unei înfrângeri sau a unui meci egal, totul se va juca în confruntarea de mâine, cu Muntenegru. Golaverajul va fi foarte important. În caz de meci egal cu Norvegia, am putea pierde partida cu naționala țării gazde, dar la o diferență mai mică de 5 goluri. Dacă vom pierde astăzi, atunci victoria va fi obligatorie în meciul cu Muntenegru. Dar, și atunci, va trebui să avem, la final, un golaveraj superior măcar uneia dintre celelalte echipe.

Lotul României:   

Portari: Iulia Dumanska, Denisa Dedu, Daciana Hosu

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Cristina Florica

Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoşer, Gabriela Perianu

Centri: Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Andreea Popa, Laura Pristăviţa

Inter dreapta: Laura Popa

Extreme dreapta: Laura Chiper, Sonia Seraficeanu

Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Ştefania Băcăoanu