Naționala de handbal feminin a României are un nou selecționer! Florentin Pera preia locul lăsat liber de Adi Vasile

Olteanu Ștefan 09.08.2022, 16:00
Naționala de handbal feminin a României are un nou selecționer! Florentin Pera preia locul lăsat liber de Adi Vasile

Florentin Pera a câștigat, marți, alergerile care l-au pus în postura de a prelua naționala de handbal feminin a României. Postul de selecționer era vacant, după ce FRH a decis să nu îi mai prelungească înțelegerea lui Adrian Vasile.

„O onoare și o mare responsabilitate!”. Florentin Pera a preluat naționala de handbal feminin a României

Rămasă fără selecționer de la data de 30 iunie 2022, naționala de handbal feminin a României are acum un nou selecționer, pe Florentin Pera.

Contractul lui Adi Vasile cu Federația Română de Handbal a ajuns la final și nu a mai fost prelungit. În acest context, marți, 9 august, au avut loc alegerile pentru numirea noului selecționer.

Florentin Pera a obținut nu mai puțin de 13 voturi pozitive din totalul de 14. Singurul care s-a abținut de la vot a fost Adi Vasile, tehnicianul celor de la CSM București și fostul selecționer al naționalei de handbal feminin.

Imediat după ce a fost numit în funcție, Florentin Pera a oferit și câteva declarații. Principalul obiectiv al naționalei este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024:

„Echipa națională reprezintă pentru mine o mare onoare dar și o mare responsabilitate. Vin la echipa națională cu sufletul deschis, gândul și dorința de a forma un climat propice performanței, totodată voi pune accent pe unitatea grupului care să aibă ca elemente de bază munca, disciplina și spiritul de sacrificiu pentru culorile echipei naționale.

Obiectivul pe termen scurt este de a valorifica la maxim potențialul jucătoarelor și de a forma o echipă competitivă care să lupte pentru fiecare minge pana la ultima picătură de energie indiferent de adversar. Sunt un antrenor care se dedică 100% la fiecare meci și a acest lucru vreau sa îl transmit și sa îl vad pe teren la toate jucătoarele.

Eu consider că valoarea grupului învinge valoare individuală și datorită acestui fapt voi urmări să îmbunătățim jocul colectiv la nivelul așteptărilor propriilor suporteri.

Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a transmis Florentin Pera, potrivit gsp.ro.

Pera și-a reziliat contractul în Rusia pentru a semna cu FRH

Florentin Pera a pregătit-o ultima oară pe TSKA Moscova. Alături de formația din Rusia, el a ajuns până în optimile Ligii Campionilor, unde nu a mai putut evolua în fața româncelor de la CSM București. TSKA a fost descalificată, din cauza unor măsuri impuse de EHF împotriva Rusiei.

Pe plan intern, TSKA Moscova a câștigat Cupa Rusiei, scor 25-22 împotriva lui Rostov-Don. Însă, tot împotriva lui Rostov-Don a pierdut finala campionatului, scor 51-55 la general (22-27, 29-28).
Florentin Pera mai avea contract cu TSKA pentru încă un sezon, dar a decis să își rezilieze înțelegerea pentru a semna cu Federația Română de Handbal.

Prima competiție importantă în care Pera va debuta în calitate de selecționer va fi Campionatul European de la finalul acestui an.

Sub comanda lui Adi Vasile, România a terminat pe 2 în calificări, într-o grupă din care au mai făcut parte Danemarca, Austria și Insulele Feroe.

Campionatul European de handbal feminin se va disputa în intervalul 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia și Muntenegru.

România a fost extrasă în Grupa C, alături de Franța, Macedonia de Nord și Olanda.

Programul meciurilor din faza grupelor:

  • Olanda – România, 5 noiembrie, ora 21:30
  • România – Franța, 7 noiembrie, ora 21:30
  • Macedonia de Nord – România, 9 noiembrie, ora 19:00

Luptă în patru pentru drepturile TV din handbalul românesc. Care este suma cerută de FRH.