Naționala feminină de handbal a ajuns în Insulele Feroe după un drum de aproape 24 de ore. Peste o zi au meci decisiv pentru calificarea la EURO 

Bordei Radu 19.04.2022, 17:16
Naționala feminină de handbal a ajuns în Insulele Feroe după un drum de aproape 24 de ore. Peste o zi au meci decisiv pentru calificarea la EURO 

Naționala feminină de handbal a trecut printr-o adevărată aventură ca să ajungă la destinația din Insulele Feroe. Cristina Neagu și celelalte tricolore au trăit un adevărat coșmar. Asta pentru că Federația a decis să nu închirieze un charter și s-a făcut deplasarea cu o cursă de linie.

Naționala feminină de handbal a pierdut o zi prin aeroport. Miercuri joacă un meci pentru calificarea la Campionatul European

Chiar dacă adversarele din Feroe nu ar trebui să constituie un adversar de temut pentru tricolore, oboseala s-ar putea resimți. Asta pentru că Federația nu a închiriat un charter, iar avion direct nu există, din România. Lotul național a plecat luni dimineața la ora 10:00, de la hotelul unde delegația a fost cazată, la București. La ora 12:35 s-a zburat spre Copenhaga, unde s-a ajuns la ora 15:00. De acolo trebuia luat avion spre Sorvagur, dar vântul puternic a tot amânat momentul zborului.

Fetele noastre nu au avut de ales și au trebuit să se facă cât mai comode prin aeroport. Sportivele au tot făcut haz de necaz pe grupul intern de Whatsapp, așa cum raportează GSP. Cristina Neagu tot întreba la cât este zborul, în timp ce alte jucătoare anunțau că băncile sunt confortabile.

Într-un final s-a reușit plecarea spre Torshavn și româncele au ajuns la destinație, marți dimineață, la ora 5, după un drum de 19 ore. Fetele lui Adrian Vasile speră să nu resimtă oboseala, mai ales că meciul cu Feroe este vital.

Cum se poate califica România la EHF EURO 2022

Naționala de handbal feminin a României are acum emoții pentru calificarea la turneul final EHF EURO 2022. Danemarca și-a asigurat prezența la Campionatul European, iar România este obligată să câștige ultimele două jocuri din Grupa 2. România va înfrunta Insulele Feroe în runda următoare, iar în ultima etapă va avea loc meciul decisiv cu Austria. De asemenea, România are nevoie de o mână de ajutor din partea Danemarcei. În caz de egalitate de puncte, departajarea se va face în funcție de golaveraj.

Clasamentul Grupei 2 din preliminariile EHF EURO 2022

  1. Danemarca – 8 pct. (133 – 96)
  2. Austria – 5 pct. (84 – 84)
  3. România – 3 pct. (114 – 119)
  4. Insulele Feroe – 0 pct. (62 – 94)

Programul meciurilor:

  • Insulele Feroe – România și Austria – Danemarca (20 aprilie)
  • România – Austria și Danemarca – Insulele Feroe (24 aprilie)

Meciul România – Austria va avea loc pe 20 aprilie, în Sala Sporturilor „Traian”, din Râmnicu Vâlcea. Marea speranță a tricolorelor se leagă de revenirea la lot a Cristinei Neagu. Vedeta noastră a arătat că este în continuare în formă bună și rămâne o jucătoare crucială.