Cristina Neagu revine la națională. „Cu ea în echipă ne gândim la Jocurile Olimpice!” Anunțul lui Adrian Vasile

Robert Zanfir 09.02.2022, 17:21
Cristina Neagu revine la națională. „Cu ea în echipă ne gândim la Jocurile Olimpice!” Anunțul lui Adrian Vasile

Cristina Neagu revine la echipa națională, după un an de absență. Adrian Vasile a anunțat că se va baza pe cea mai bună handbalistă a României în campania pentru Euro 2022.

Adrian Vasile a fost reconfirmat ca antrenor al echipei naționale de membrii Comisiei Tehnice a FRH. Selecționerul a anunțat și revenirea Cristinei Neagu în tricoul primei reprezentative.

Cristina Neagu revine la națională. „Cu ea în echipă ne gândim la Jocurile Olimpice!” Anunțul lui Adrian Vasile

Cristina Neagu a debutat acum 15 ani pentru echipa națională. A obținut două medalii de bronz: la Campionatul Mondial din 2015 și la Campionatul European din 2010.

„Sunt multe aspecte din jocul nostru care au fost pulsuri după CM, am făcut pașii corecți în absența Cristinei, nivelul nostru o să crească având-o acum înapoi.

Este nevoie în același timp de lucrurile de bază: dorința de a te sacrifica jucând în tricoul României, plăcerea de a trăi responsabilitatea jocului în tricoul naționalei.

Mă bucură reîntoarcerea Cristinei la echipa națională și de acum încolo trebuie să muncim să ne calificăm la JO de la Paris (2024)”, a spus Adrian Vasile.

Atac la Cristina Neagu: „Nu am auzit până acum de retragere parțială! Am jucat mai bine fără ea”

Radu Voina a lansat critici fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Fostul mare jucător al naționalei a dezvăluit la Playsport Live că România a arătat mai bine fără jucătoarea ei numărul 1.

Da, e onorabil, am făcut un meci corect, dar rezultatul contează. Pentru că tot se vorbește de absența Cristinei Neagu, care și-a luat o pauză nu știu dacă meritată sau nemeritată…

Acum am aflat că poți renunța la națională parțial. Eu până acum nu am auzit, am auzit de jucători sau jucătoare care se retrag sau continuă. Asta cu pauza la echipa națională este o premieră.

Să nu transformăm o înfrângere într-o victorie. Dar asta este situația. Am pierdut șansele.

Cum am discutat și azi, jocul echipei naționale cu Cristina este într-un fel, fără Cristina Neagu este altfel.

Jocurile de echipă trebuie să arate un joc colectiv”, a declarat Radu Voina la Playsport Live, după ce naționala a ratat obiectivul la Campionatul Mondial din Spania

România, în Grupa B a preliminariilor pentru CE 2022

Cristina Neagu a luat un an de pauză de la prima reprezentativă, iar acum va fi pe teren la dubla cu Danemarca din preliminariile pentru CE 2022.

România face parte din Grupa B a preliminariilor, alături de Danemarca, Austria și Insulele Feroe.

Partida României cu Danemarca va avea loc pe 2 martie 2022, la Mioveni, în timp ce returul se va disputa pe 5 martie, în deplasare.

Clasament:

1 Danemarca 4 puncte
2 România 3
3 Austria 1
4 Insulele Feroe 0

Rezultatele de până acum ale României:

26-19 cu Insulele Feroe (a)
33-33 cu Austria (d).

Primele două clasate se vor califica la CE 2022. Turneul finala va fi găzduit în perioada 4-20 noiembrie de trei țări (o premieră): Slovenia, Macedonia și Muntenegru.