Naționala nu mai joacă la Ploiești cu Macedonia. Ce stadion a ales Rădoi!

Olteanu Ștefan / 09.03.2021, 14:12
Naționala nu mai joacă la Ploiești cu Macedonia. Ce stadion a ales Rădoi!

Echipa națională a României nu va mai juca la Ploiești împotriva Macedoniei de Nord. Mirel Rădoi a solicitat schimbarea arenei, din cauza faptului că nu se va putea juca cu spectatori în tribune. În acest context, „tricolorii” vor debuta în preliminariile pentru Mondial pe Arena Națională.

Naționala nu mai joacă la Ploiești cu Macedonia

Naționala se pregătește pentru debutul cu Macedonia de Nord, din preliminariile pentru Campionatul Mondial. Duelul era programat inițial pe arena „Ilie Oană” din Ploiești, însă Mirel Rădoi a cerut o modificare.
Nemulțumit de faptul că se joacă fără spectatori, selecționerul a considerat că o deplasare a lotului la Ploiești este irelevantă. În acest context, a solictat ca atât partida cu Macedonia de Nord (25 martie), cât și cea cu Germania (28 martie) să se dispute pe Arena Națională.
Valeriu Răchită, consilier al CSM Ploiești, spune că oficialii FRF i-au înstiințat deja pe responsabilii arenei de respectiva decizie.

Am primit astăzi un telefon, ne cer scuze oficialii de la FRF. Noi am investit în acest stadion pentru meciul de pe 25 martie. Am înțeles că este decizia selecționerului ca meciul să se joace pe Arena Națională. Gazonul (n.r. de pe „Ilie Oană”) este perfect, noi începuserăm acum să înlocuim bucata de iarbă din fața porții cu alte rulouri, deja oamenii sunt pe teren și se ocupă. Pe 25 ar fi fost totul la nivel UEFA 4, dar am înțeles că este strict decizia selecționerului, pe care o respectăm”, a spus Valeriu Răchită, la PRO X.

FRF a confirmat totul și prin intermediul unui comunicat oficial.

În contextul prelungirii efectelor pandemiei care nu permit accesul suporterilor pe stadioane și la inițiativa staff-ului tehnic al echipei naționale, FRF a solicitat Federației din Macedonia de Nord acceptul pentru modificarea locului de disputare al partidei programate în 25 martie 2021. Astfel, deși inițial gazdă trebuia să fie Stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, în urma confirmărilor venite inclusiv de la organizatorii competiției, meciul se va juca pe Arena Națională din București”, se arată în comunicatul Federației Române de Fotbal

Mirel Rădoi mută naționala înapoi la București, pentru duelul cu Macedonia de Nord
Mirel Rădoi mută naționala înapoi la București, pentru duelul cu Macedonia de Nord

România – Germania, meci de gală pe Arena Națională

Stadionul, care urmează să găzduiască și patru meciuri importante la Euro 2020, își va face încălzirea cu un super duel în martie. La doar trei zile după ce Macedonia de Nord va veni la București, pe 28 martie vine rândul Germaniei să evolueze pe Arena Națională.
Selecționata lui Joachim Low, campioană mondială în 2014, va aduce în România superstaruri ca Timo Werner, Manuel Neuer sau Thomas Muller.
Mirel Rădoi a anunțat deja lotul preliminar al stranierilor care vor fi convocați pentru cele trei jocuri din martie.
Ultima întâlnire directă dintre România și Germania s-a încheiat în favoarea nemților. În 2007, Germania câștiga cu 3-1 un meci amical în fața „tricolorilor”.

Din păcate, la partidele din această lună, suporterii nu vor avea acces pe stadion. România este în grupa din preliminarii cu Germania, Macedonia de Nord, Armenia, Islanda și Liechtenstein. Ultimul joc al lunii este cel cu Armenia, programat în deplasare, pe 31 martie.

Macedonia de Nord și Germania vin pe Arena Națională în această lună
Macedonia de Nord și Germania vin pe Arena Națională în această lună