Negocieri în culise. Man și Mihăilă, colegi cu Radu Drăgușin?

Moldoveanu Camelia / 02.10.2021, 10:22
Negocieri în culise. Man și Mihăilă, colegi cu Radu Drăgușin?

Radu Drăgușin, Dennis Man și Valentin Mihăilă ar putea fi colegi de echipă în Italia. Planul pare deja făcut, iar negocierile ar putea duce la o situație concretă chiar în această iarnă. Fotbalistul de la Sampdoria a refuzat echipa națională U21 deoarece știe exact cum poate obține mai multe minute în teren.

O echipă din Italia vrea ca cei trei români să fie colegi

În jurul deciziei lui Radul Drăgușin, de a refuza convocarea lui Florin Bratu la echipa națională U21, s-a născut o întreagă discuție. De unii criticat, de alții aplaudat, însă motivul invocat de fotbalist a fost dorința de a se acomoda la noua sa echipa. Acesta a fost împrumutat de Juventus la Sampdoria Genova tot cu scopul de a intrat mai mult pe teren în Seria A.

Presa din Italia a dezvăluit că Radu Drăgușin deja a înțeles că actuala sa echipă nu dorește să-i acorde prea mult credit, astfel că în iarnă ar vrea să revină la Juventus. Această decizie ar fi venit și datorită faptului că s-ar afla pe „lista de dorințe” a celor de la Parma. Echipa din Seria B, unde joacă Man și Mihăilă, se află pe locul 13 în clasament, cu șase meciuri și opt goluri primite.

Parma își dorește să revină în Seria A după retrogradarea suferită în această vară și caută să facă noi achiziții. Radu Drăgușin li se pare o variantă forte bună, având deja un „apetit crescut” pentru fotbaliștii români. Se ia în calcul și faptul că fundașul s-ar adapta foarte ușor la Parma, avându-i deja pe Dennis Man și Valentin Mihăilă acolo. Culisele negocierilor ne dau de înțeles că acest scenariu este unul cât se poate de real.

Florin Bratu nu-l vede prea bine pe Radu Drăgușin la Sampdoria

Florin Bratu s-a arătat ușor deranjat de refuzul lui Radu Drăgușin. Selecționerul a lăsat de înțeles că oricum nu l-ar fi folosit în teren, rămânând la aceeași idee: trebuie să joace la club pentru a putea intra pe teren și la națională. Mai mult, l-a atacat pe fundaș spunând că nici la Sampdoria nu o să prindă prea multe minte.

Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm. Am vorbit ieri cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește. Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club sau să completez cu jucători când ai probleme de lot. Eu am făcut performanța la tineret după ce am fost un antrenor corect, mereu am dat șansă tuturor. Radu cred că avea nevoie de echipa națională acum. El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace.

Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace. Noi am vrut să-i oferim șanse la echipa națională. Acum o să împărțim echipa în două loturi, avem două meciuri în trei zile. Radu a arătat potențial la juniori, dar dacă nu accepți concurența este o problemă pentru mine. Racovițan și Screciu sunt titulari la Botoșani și Craiova, echipe din partea de sus a clasamentului. Unde ar fi corectitudinea dacă ar juca el din start? Radu trebuie să-și găsească echilibrul și să joace, el nu a mai jucat la seniori din luna ianuarie”, a declarat Florin Bratu, la Digisport.