Radu Drăgușin refuză echipa națională! FRF a reacționat imediat și a ales să nu îi ia apărarea jucătorului lui Juve

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.09.2021, 20:39
Radu Drăgușin refuză echipa națională! FRF a reacționat imediat și a ales să nu îi ia apărarea jucătorului lui Juve

Radu Drăgușin a refuzat să se prezinte la lotul convocat de Florin Bratu pentru meciurile naționalei U21 de la începutul lunii octombrie.

„Tricolorii mici” vor efectua un stagiu de pregătire în Spania. Acolo vor susține meciuri amicale în compania naționalei U20 a Suediei, respectiv a naționalei U21 a Mexicului.

Radu Drăgușin a refuzat convocarea lui Florin Bratu

Fundașul central în vârstă de 19 ani nu a dat curs convocării. El a motivat că are nevoie de timp pentru a se acomoda la Sampdoria, echipă la care a fost împrumutat de Juventus în această vară. Astfel că va folosi această pauză internațională pentru a lucra la acest aspect.

Radu Dragusin a refuzat convocarea la echipa națională Under 21. Astfel, jucătorul de 19 ani nu se va prezenta la acțiunea din luna octombrie, când România U21 are programat un stagiu de pregătire în Spania, unde va întâlni Suedia U20 și Mexico U21. Internaționalul român și-a motivat gestul prin dorința de a rămâne la echipa de club pentru a se acomoda, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni a fost împrumutat de Sampdoria de la Juventus Torino”, se arată într-un comunicat emis pe frf.ro.

Lotul convocat inițial de Florin Bratu pentru această acțiune

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Ducan (CS Mioveni).

FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Rareș Ispas (Sepsi OSK), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52).

MIJLOCAȘI: Damian Isac (UTA), Daniel Toma (CS Mioveni), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Antonio Sefer (FC Rapid 1923), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova).

ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova).

Stagiul de pregătire de la Marbella al naționalei de tineret a României se va desfășura în perioada 5-10 octombrie.

Florin Bratu l-a lăsat pe banca de rezerve pe fundașul central la ultimele meciuri

Acest refuz al lui Radu Drăgușin vine în contextul în care la precedentele meciuri fundașul central în vârstă de 19 ani a fost ținut rezervă de selecționerul Florin Bratu. Fapt ce i-a atras fostului atacant mai multe critici de la oamenii de fotbal din România.

Bratu a răspuns acestor critici spunând că Drăgușin nu a evoluat foarte mult la nivel de seniori până acum. El a spus că îl apreciază mult pe fotbalist și speră ca odată cu transferul la Sampdoria să prindă mai multe minute. Iar atunci va deveni un jucător important și la naționala U21 a României.

Radu Drăgușin e un jucător pe care eu îl plac foarte mult, dar trebuie să joace. E un lucru la care mă aștept. S-a transferat la un club mare, Sampdoria, unde însă nu este ușor de evoluat. Mă aștept să facă acest pas. Noi, ca echipă națională, întindem o mână pentru Radu Drăgușin”, a explicat Florin Bratu la Digi Sport.

Cum l-a ratat Gigi Becali pe Radu Drăgușin: „A venit la noi și a fost de acord” – PlaySport LIVE Exclusiv