Negocierile lansate de FRF au ajuns la final. Același contract a fost oferit ultimilor trei antrenori doriți de Burleanu

Bădulescu Silvian / 17.01.2022, 23:13
Negocierile lansate de FRF au ajuns la final. Același contract a fost oferit ultimilor trei antrenori doriți de Burleanu

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a oferit ultimele detalii legate de cursa pentru postul de selecționer.

Trei nume rămase în cursă

În acest moment, există trei posibilități în ceea ce privește viitorul selecționer: Ladislau Boloni, Edi Iordănescu și Adrian Mutu. Acesta a vorbit despre stadiul în care se află negocierile, oferind, totodată, și un detaliu interesat. Astfel, FRF își rezervă dreptul de a demite antrenorul în cazul în care naționala s-ar clasa pe locul 2 sau locul 3 în Liga Națiunilor.

Practic, contractul ar fi pe o durată de 8 luni, iar posibilitatea prelungirii ar fi ca eventualul selecționer să câștige grupa din Liga Națiunilor, din care mai fac parte Bosnia & Herțegovina, Muntenegru și Finlanda.

Au fost discuții cu Bolonim Adi Mutu și Edi Iordănescu. Fiecare a primit același gen de contract, în care sunt stipulate niște clauze. Nu se poate să nu existe obiective. Federația nu vrea să păcălească vreun selecționer, vrem doar să câștigăm. Contractul este până după Campionatul European, în caz că te califici.

Liga Națiunilor este un obiectiv intermediar. Dacă antrenorul rămâne în grupa a doua, unde ne aflăm acum, Comisia Tehnică decide soarta selecționerului. Poți pierde un meci din ghinion, din cauza pandemiei. O promovare în prima urnă valorică te-ar duce să joci cu echipe mari. Demiterea este când nu emrge nimic și n-ai în contract clauze. Aici este un obiectiv intermediar pe care selecționerul trebuie să-l realizeze. Ce o să spuneți dacă retrogradăm în seria a treia?” a declarat Mihai Stoichiță la emisiunea Fotbal Club.

Nu în ultimul rând, Stoichiță a adăugat că scopul Federației nu este de a da afară selecționerul.

Un selecționer nu va fi adus pentru a fi dat afară! Mereu am fost corecți cu antrenorii pe care i-am avut. Negocierile sunt confidențiale, nu pot să divulg contractul unui selecționer. Este normal ca și angajatul, dar și angajatorul, să vină cu pretenții. Noi nu vrem să retrogradăm din urna a doua”.

Programul României în Nations League

4 iunie 2022: Muntenegru – România (21:45)
7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – România (21:45)
11 iunie 2022: România – Finlanda (21:45)
14 iunie 2022: România – Muntenegru (21:45)
23 septembrie 2022: Finlanda – România(21:45)
26 septembrie 2022: România – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Componența grupelor Nations League 2022-2023

Liga A

Grupa 1: Franţa, Danemarca, Croaţia, Austria
Grupa 2: Spania, Portugalia, Elveţia, Cehia
Grupa 3: Italia, Germania, Anglia, Ungaria
Grupa 4: Belgia, Ţările de Jos, Polonia, Ţara Galilor

Liga B

Grupa 1: Ucraina, Scoţia, Irlanda, Armenia
Grupa 2: Islanda, Rusia, Israel, Albania
Grupa 3: Bosnia-Herţegovina, Finlanda, România, Muntenegru
Grupa 4: Suedia, Norvegia, Serbia, Slovenia

Liga C

Grupa 1: Turcia, Luxemburg, Lituania, Insulele Feroe
Grupa 2: Irlanda de Nord, Grecia, Kosovo, Cipru/Estonia
Grupa 3: Slovacia, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan/Moldova
Grupa 4: Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Gibraltar

Liga D

Grupa 1: Liechtenstein, Kazahstan/Moldova, Andorra, Letonia
Grupa 2: Malta, Cipru/Estonia, San Marino.