De ce joacă șah Boloni cu șefii FRF. Explicația din spatele tacticii abordate de experimentatul antrenor român

Ștefănescu Dragoș / 15.01.2022, 10:46
De ce joacă șah Boloni cu șefii FRF. Explicația din spatele tacticii abordate de experimentatul antrenor român

Ladislau Boloni era dat ca sigur pentru postul de selecționer al României. După mai multe runde de negocieri cu FRF, totul a intrat în impas. Momentan, tehnicianul ezită să dea un răspuns oficial. În spatele tacticii abordate de Boloni în negocierile cu FRF există însă o explicație plauzibilă.

Explicația din spatele tacticii lui Ladislau Boloni

Telenovela numirii unui nou selecționer pe banca naționalei României capătă noi accente. După mai multe runde de negocieri între FRF și Ladislau Boloni, totul părea să se rezolve cât de curând. Totuși, tehnicianul nu pare convins de oferta FRF și amână să dea un răspuns final.

Narcis Răducan consideră că aceste amânări ale lui Boloni de a da un răspuns, pot fi cauzate de pregătirea unei contraoferte a antrenorului.

E foarte greu să gândim în locul lor. E chestie de timing acum, nu știu care au fost înțelegerile, dar poate a fost o dată-limită care a fost încălcată, nu am nici cea mai mică idee.

Logic, dacă a venit aici, poate a venit cu un apel în prealabil, sau poate măcar a răspuns la un apel. Sau poate și-a dat seama că negocierea a fost întinsă prea tare și poate vine cu contraofertă, poate să fie și varianta asta, e doar la nivel de feeling, nu am informații.

Dar pare un joc de șah, atâta timp cât nu știm ce gândesc ei. Sunt oameni serioși cei implicați. Bănuiesc că Boloni poate fi contactat. Fiecare păstrează discreția asta.

Ți-am zis, și cu Edi m-am văzut și la fel și el, poate contează detaliile și e greu să intri în culise. Pe noi ne interesează cine vine și ce rezultate face”, a spus Narcis Răducan la DigiSport.

Ladislau Boloni a revenit la București pentru noi discuții cu FRF

În ultimele zile, Ladislau Boloni a fost la Târgu Mureș. Tehnicianul a revenit ieri la București pentru a relua negocierile cu FRF.

Potrivit jurnalistului Radu Drăguț, Boloni va purta discuțiile cu Mihai Stoichiță, în absența lui Răzvan Burleanu. Președintele FRF este plecat din țară și l-a mandatat pe Mihai Stoichiță să poarte negocierile cu Boloni.

Până acum, cele două părți nu au ajuns la un acord din cauza detaliilor contractuale. FRF i-a propus lui Boloni un contract pe doi ani, cu opțiune de prelungire pe încă doi dacă echipa națională se califică la EURO 2024. Salariul lui Boloni ar urma să fie de 300.000 de euro anual. Tehnicianul a solicitat însă un contract pe patru ani și un salariu superior celui propus de FRF.