Val de ironii la adresa lui Burleanu și Stoichiță din partea lui Gică Popescu. Ce îl nemulțumește pe fostul căpitan al Barcelonei

Olteanu Ștefan / 16.01.2022, 12:01

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost recent luați la țintă de Gică Popescu, fostul component al Generației de Aur și căpitan al Barcelonei. Popescu este pus pe gânduri de faptul că mai mulți antrenori au refuzat deja posibilitatea de a pregăti echipa națională și a transmis un mesaj ironic la adresa FRF.

„Mi se pare extraordinar, nemaipomenit!”. Gică Popescu, ironic la adresa lui Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță

A trecut mai bine de o lună și jumătate de când Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță se chinuie să-i găsească un înlocuitor lui Mirel Rădoi, iar Gică Popescu este uluit de ce se întâmplă în cadrul Federației Române de Fotbal.
Contractul lui Rădoi a expirat pe 30 noiembrie 2021, iar câteva zile mai târziu au fost demarate negocierile pentru găsirea unui nou selecționer.

Primul contactat a fost Gică Hagi, care a refuzat politicos naționala spunând că nu poate accepta propunerea din cauza faptului că e acționar majoritar la o echipă din Liga I. Ulterior, așa cum PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au zburat în Grecia pentru a-l oferta pe Răzvan Lucescu. Și de data aceasta, oficialii FRF s-au lovit de un refuz.

Următorul pe listă a fost Dan Petrescu, antrenor aflat sub contract cu CFR Cluj. Spre deosebire de ceilalți, „Bursucul” a lăsat de înțeles că ar fi fost dispus să preia naționala, însă doar dacă FRF i-ar fi achitat clauza de reziliere de 400.000 de euro. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar varianta Dan Petrescu a picat și ea.

Ultimul antrenor din telenovela „selecționer la echipa națională” este Ladislau Boloni, cu care FRF negociază deja de aproximativ două săptămâni. Între cele două părți au avut loc și mai multe întâlniri, însă până în acest moment nu a fost făcut niciun anunț concret. Cele mai multe zvonuri sugerează că negocierile dintre Boloni și FRF sunt și ele picate. Astfel, naționala României se va lovi de un nou refuz.
Toate aceste episoade rezumate mai sus îl fac pe Gică Popescu, fost component al Generației de Aur și căpitan al Barcelonei, să își pună câteva semne de întrebare:

Ar trebui să căutaţi care este motivul pentru care toţi antrenorii refuză echipa naţională”, a transmis Gică Popescu.

Conducerea FRF este motivul? „Oare este doar această temere?”

În continuare, fostul mare fundaș și actual președinte al Farului Constanța a lăsat de înțeles că nu valoarea jucătorilor îi sperie pe potențialii selecționeri.

Oare este doar această temere că echipa naţională nu are o perioadă foarte bună şi nu are colectivul de jucători pe care şi l-ar dori orice antrenor? Ori este altceva?! Mi se pare extraordinar! Mi se pare nemaipomenit! Cinci antrenori care să refuze echipa naţională nu e imagine deosebită?”, a mai declarat Gică Popescu, după amicalul Farul Constanța – Dinamo 2-2.

S-a găsit soluția perfectă pentru naționala României. Să avem doi selecționeri. „Au mai fost situații”.

Ce spune Gică Popescu despre naturalizarea lui Jefte Betancor. „E prima oară când aud de asta”

În ultimele zile, în presa sportivă din România a apărut o ipoteză surpriză în cazul lui Jefte Betancor. Mai exact, s-a scris că golgheterul lui Gică Hagi s-ar afla în vederile FRF, care cercetează posibilitatea de a-l naturaliza.

Gică Popescu este surprins să audă această ipoteză și nu crede că ar fi o soluție tocmai bună, având în vedere precedentul Mario Camora.

Este prima oară când aud de naturalizarea lui Jefte Betancor. L-am naturalizat pe Camora. Înainte să îl naturalizăm, toată lumea spunea că e cel mai bun. După ce l-am naturalizat, am început să dăm în el”, a mai declarat președintele Farului.

Naționala României va juca două meciuri amicale în luna martie. Primul, pe 25 martie, cu Grecia, iar al doilea, pe 29 martie, cu Israel.