Nicio șansă pentru Marius Copil la Roland Garros. Românul a părăsit prematur competiția de la Paris

Giosanu Catinca / 18.05.2022, 22:41
Nicio șansă pentru Marius Copil la Roland Garros. Românul a părăsit prematur competiția de la Paris

Dezastru pentru Marius Copil la Roland Garros. Jucătorul de tenis clasat pe locul 246 ATP a fost eliminat de un italian.

Marius Copil, înfrângere dureroasă la Roland Garros

Marius Copil a ratat accesul pe tabloul principal de simplu la Roland Garros. Tenismenul român a fost învins cu scorul de 6-2, 6-3 italianul Giulio Zeppieri (20 ani, 215 ATP). Meciul dintre cei doi a durat mai puțin de o oră.

Pentru evoluția din turul al doilea al calificărilor de la Roland Garros, Marius Copil va fi recompensat cu un cec în valoare de 16.000 de euro. El va primi, de asemenea, 8 puncte în clasamentul ATP de simplu.

În primul tur, Marius Copil l-a învins pe francezul Evan Furness (212 ATP).

Ce jucători se află pe tabloul principal al turneului ATP

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, va avea loc între 22 mai – 5 iunie. Spre deosebire de Wimbledon, pe zgura de la Paris vor putea evolua și sportivii care provin din Rusia şi din Belarus.

România nu are jucător pe tabloul principal. L-a trimis în calificări doar pe Marius Copil, care a fost eliminat miercuri de italianul Giulio Zeppieri.

Pe lista jucătorilor care vor evolua la Ronald Garros se găsesc nume precum Carlos Alcaraz, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Casper Ruud şi Felix Auger-Aliassime, Novak Djokovic și Rafael Nadal.

Anul trecut, turneul a fost cucerit de sârbul Novak Djokovic. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021.